Acil durum güç kaynağı(elektromagnetli kaldırma sistemine ait)

TuGi7

Üye
Katılım
17 Tem 2014
Mesajlar
22
Puanları
1
Merhabalar,

Ben bir şirkette stajyerim.Bir proje üzerinde çalışma yapıyorum.Elektromagnetli kaldırma sisteminin acil durum güç kaynağı üzerine.
Elektromagnete giden güç,acil durum güç kaynağı vb. gibi pek çok şeyi uygun olarak ayarlama zorundayım.


-Redresör
-Redresör Panosu
-Akü Grubu
-Akü Dolabı
-Pano Tipi Klima
-Sesli/ışıklı ikaz sistemi
-Besleme Şalteri(Elektromagnet sisteminin beslemesi için dağıtım panosuna besleme şalteri)
-Fiş/Priz Grubu(Magnet ile kablo tamburu arasındaki kablo bağlantısı için gerekli fiş priz grubu)

Bu parçaların neye göre birbirine bağlı olduklarını,mekanizmayı çözemiyorum.yardım ederseniz sevinirim.
:)
 
Merhaba.Bu sisteminiz normalde örneğin 36-48 volt dc.ile redresör üzerinden beslenen elektromıknatıs sistemini,şebekede elektrik kesildiğinde,önce ışıklı ve sesli uyarıyla uyardıktan sonra,otomatik olarak da tıpkı ups gibi akü ile dc. beslemesine (36-48 volt dc. gibi) geçirmektedir.Elektromıknatıs normalde şebekede akım varken ac/dc. doğrultma ile bu redresör panosundan gelen dc. akımla beslenecek,Şebeke yokluğunda ise bu akü grubunu devreye sokacak şeklide kesilmeden beslenecek (UPS) bir sisteme sahiptir gibi de görünüyor.Besleme şalteri olağanüstü durumda elektromıknatısla şebeke ac/dc beslemesi veya akü çıkışının bu şalterle ayrılıp dc hattının tam kesilmesi için güvenlik (Emergency) amaçlı olarak da,bu elektromıknatısa giden besleme dc. akımını iptal etme (Kesme) amaçlıdır.Redresör redresör panosu içinde,aküler akü dolabı içindedir.Pano tipi klima ise,aküler tam şarj olurken,ısınan bu redresörü yeterince de soğutmak için redresör panosu içinde soğutmak amaçlı kullanılan klimanın iç ünitesi (evoparatörü) de yer almaktadır.

Sesli ışıklı ikaz sistemi redresör üzerinde akülerin şebekede elektrik varken şarj olduğunu,(Şarj göstergesi ile) ayrıca bu elektromıknatısa giden akımın şebekeden gelen ac/dc hattı mı yoksa aküden direk gelen dc. hattı mı olduğunu panodan ışıklı ikazla bize göstermektedir. Fiş/priz grubu da bu kesintisiz sistemli (UPS) elektromıknatıs besleme sisteminin redresör ünitesine için gerekli olan 220 volt ac girişinde (Ac ile direk olarak da beslenmesinde) ve pano tipi klima beslemesinde kullanılmalıdır.Malzeme listesine bakarak ve acil durum beslemesi şeklinde ifade edilmiş bu sistemin kendimce de ünitelerinin bağlantı mantığı bu şekilde olmalıdır diye düşünüyorum.

Ancak elektromıknatıs 220 volt ac. ile çalışıyor olsaydı dc/ac inverter devresinin de bu malzeme listesinde yer alıp ayrı bir pano olarak yer alması gerekirdi diye düşünüyorum.Bu verdiğiniz malzeme listesine göre bu sistem kesinti olamadan şebekeden ac/dc doğrultması ile gelen a.c. veya hazırda şarjlı olarak da akülerde bekleyen bu d.c. ile sürekli beslenmiş halde kalacak gibi görünüyor.Benim yorumum da yalnızca bu şekildedir.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Yeterince açıklayıcı teşekkür ederim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,240
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst