AC Motora İnvertör ile Yol Verme?

boyle bır şikayetle bende karşilaştım reduktor bakıma gonderıldı rulmanlar değişince sorun ortadan kalkmıştı
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Bütün olay motorun etiketinde gizli. Her bi sargının kaç volta dayandığını gösterir. Kulanacağın voltaja göre bağılabntını ayarlarsın.
 
0,75 KW VFD-EL delta sürücüye 220 volt asenkron motor bağlamak istiyoruz. Motor 3 kablolu bağlantı konusunda yardımcı olabilir misiniz ?
 
Arkadaşlar inverterli devir kontrol şu piyasada gayet yaygınlaştı.Aslında sistem dolaylı olarak benimde ihtiyaç duyacağım ve ilgi duyduğum bir sistem.Ama sistem hakkında çok az bilgiye sahibim.
Ve emin olmadığım ama bildiklerimden çıkardığım sonuçları aşağıda paylaşmak istiyorum.Hem yanlışları düzeltmek hemde sistemi daha iyi tanımak için.

İnverter motor sürücüler;
-AC akımı ilk önce DC ye sonrada istenilen frekansta tekrar AC ye çevirirler. (Doğru mu ?)
-İnverterle kontrol motor 50 hzde çalıştırılsa bile inverterle sürüldüğü için normalden daha verimlidir. (dalgaların netliği) (doğru mu?)
-İnverterle kontrol edilen motorlarda devir ile tork ters oranlıdır.Standart devri 1500 olan bir motor inverter sayesinde 100 devirde döndürülürse tork 1500/100 oranında artacaktır (doğru mu?)

Bunlar benim mantıken çıkardığım sonuçlar ve olmasını istediğim sonuçlar?
Hangilerinin doğru olduğu ve yanlışlarımın nerde olduğu konusunda sizlerin yardımlarını bekliyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,151
Mesajlar
915,483
Kullanıcılar
449,894
Son üye
Mehmet Denizz

Yeni konular

Geri
Üst