abb acs 355 inverter

wilshere

Üye
Katılım
31 Ara 2014
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
36
Merhaba arkadaşlar,

s7-200 plc , simatic siemens dokunmatik ekrana sahip makinemde her 30-40 sanıyede bir ekranda "aşırı tork salınımı" arızası vererek motor sürücüyü (acs355) durdurmaktadır. Bu arıza Ekrandan verilip sürücüyü durdurulmaktadır. Torkun salınımı nasıl engellenebilir, motoru değiştirmemize rağmen arıza devam etmektedir(boşta çalışmasına ve uygun amper,gerilim,frekans degerlerinde olmasına rağmen). Bununla ilgili yardımcı olabilir misiniz?.Teşekkür ederim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Tork daha cok motorun tahrik ettigi yuk ile alakali bir durumdur.makina hakkinda bilgi verir misiniz.bir de yukunuzun stabil oldugundan emin misiniz
 
Bu kurutma fırınının bant motoru boşta çalıştırıyorum motor etiket (0.7kw , 1.2 nom akım, 1450 devir) boşta çalıştırıyorum okunan değerler 0.2 kw , 0.7 amper, 1600devirde çalıştırıyorum. Arkadaşlar kabuklu ürün olduğu için kabuk sıkıştıgında bunu yaptıgını söylediler ancak makineyi kontrol ettik kabuk sıkışması yok motoru ve sürcüyü değiştirmeme rağmen aynı arızayı tekrar verdi işin içinden çıkamadım başka da birşey kalmıyor açıkçası. plc %1-1.5 tork salınım yaptıgında motor sürücüyü durdurmaktadır ve ekranda aşırı salınım arızası diye bir salımın yapmaktadır.motor kwını etiket bilgisinden daha fazla değer girdim (daha fazla tork uygulayıp salınımı azaltırım düşüncesiyle) ancak bir sonuç alamadım.
 
Acs355 serisinde tork salınımını azaltacak bir ayar veya parametre var mıdır?
 
Parametre :2015 ve 2017 bir incelermisin.
 
Tork salınımını ölçen bir enstruman mı var. Banttaki salinima bakiyor sanirim. Bu bilgi mi Plc ye geliyor yoksa bu bilgiyi surucuden mi aliyor. Onu anlayamadım. Diyelim ki birvenstrumandan aliyor o zaman manual de reference trimming bolumunde anlatilanlar isine yarayabilir. Benim sahsi kanaatime göre boyle hassas bir bant sisteminde acs 355 hafif kalir. Yuksek tork ihtiyaclarina cevap veremeyebilir. Acs 800 serisi deneyebilirsin. Bir de boyle bir hassas uygulamada yuku bosa alip 99.04 parametresini vector torque yapip motoru dondurerek tanitma motor degerlerini surucunun daha iyi algilamasina ve ani tork degisimlerine hizli cevap vermesini saglar. Yine diyorum DTC kontrol metodu olan Acs800 serisi burada daha iyi bir sonuc verebilir
 
Hata kodu yanlış !
Öyle türkçe mi olur ?
Yüksek ataletli yükünüz var (Kabuk soyma makinelerini az çok bilirim)!
Sürücünüz regenaration sebebiyle arızaya geçiyor(380volt için 550 volt bara değerinde, 770volt üst limit.)
Sürücünüzü frenleme direnci takılanla değiştirin yada mevcut sürücüye frenleme direnci takın.

Sabah sabah beni güldürdün Allah da seni güldürür inşallah(Tork salınımı da neymiş ? :) )
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,254
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst