ABB ACH550 -01 motor sürücü

omurkosem

Üye
Katılım
18 Kas 2008
Mesajlar
239
Puanları
1
Yaş
39
Bu sürücünün frekans ayarlarını nasıl yapabiliz. Bir örnek ile anlata bilirmisiniz? Katoloğundan bir şey anlayamadım.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
nasıl bir ayar yapmak istiyıorsunuz ekrandan mı yoksa analog inputlarından mı?
 
Frekansını motor çalışırken ayarlamak istiyordum ama buldum. Direkt aşağı yukarı tuşlarıyla yapılabiliniyormuş.
 
Ach550-01 sürücüsü ile 30 kw motor çalıştırmak istiyorum.auto ve manuel olarak nasıl bağlantı yaparak devreye alabilirim.parametrelerde bir değişiklik yapmam gereklimi?
Bana yardımcı olabilir misiniz?
 
Ach550-01 sürücüsü ile 30 kw motor çalıştırmak istiyorum.auto ve manuel olarak nasıl bağlantı yaparak devreye alabilirim.parametrelerde bir değişiklik yapmam gereklimi?
Bana yardımcı olabilir misiniz?
 
Auto-Manuel olarak kasdettiğin nedir. Yani Manuelde Keypadden mi kumanda edeceksin yoksa pano üzerinden start-stop ve potansiyometre ile mi kumanda edeceksin. Automatikte nereden kontrol edeceksin. Sistemi biraz anlatırsan ve bunları yazarsan yardımcı olabilirim
 
ABB sürücüler için şunları belirtmek istiyorum. Öncelikle bu sürücüleri 3 farklı şekilde kumanda edebiliriz. 1) haberleşme ile 2)Üzerindeki giriş çıkış ile 3) Üzerindeki key pad ile. Bunları yaparken ABB bize şu kolaylığıda sunuyor: Birden fazla kumanda şekli seçebiliyoruz. Bunu da parametrerde göreceksiniz EXT1 ve EXT2 diye kısımlar vardır. EXT ların kendine ait parametreleri vardır ve siz buradan sürücüyü nereden kumanda edeceğinizi belirtirsiniz.Bunlardan herhangi birini kalıcı olarak seçebilir veya bir inputa bağlı 1 ise EXT2 değilse EXT 1 olarak da kullanabiliriz. İkinci söylediğimi yaparak birden fazla şekilde sürücüyü kumanda etmeniz mümkün.
 
Scada sistemimden bir 24 v çıkış alıcam.bu çıkışı bir rölenin bobin ucuna bağlayarak o rölenin kontakları üzerinden aach550-01 sürücüyü start stop etmem gerekli.potansiyometre ilede frekansını ayarlamak istiyorum.parametre ve uygulama modu ayarlarını biraz kurcaladım ama bişey değişmedi.bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim
 
Rölenin kontaklarını sürücünün dijital girişlerine bağlayacaksın. (10 ile 13 numaları uçlar.) Potansiyometreyi de kablonun ekranını (1), Orta ucunu (2) AI1, Diğer uçlarını da 3 ve 4 e AGND, 10V a bağlayacaksın
Sürücüde de aşağıdaki parametreleri ayarlaman lazım.
9904 -9909 a kadar olan kısma motor etiket değerlerini gireceksin.
1001=1 (TEK GİRİŞLE START STOP YAPMANI SAĞLAR DI1=0 İSE STOP 1 İSE START OLUR.)
1003=1 (SADECE İLERİ YÖNDE ÇALIŞTIRMANI SAĞLAR)
1101=1 (HZ/RPM OLARAK HIZ BİLGİSİ SAĞLAR)
1102=0 (EXT1 AYARLARI SEÇİLİ AYARLANIR)
1103=1 (HIZ REFERANS BİLGİSİ AI1 ÜZERİNDEN SAĞLANACAKTIR)
1104= (BURAYA MİNUMUM İSTEDİĞİN FREKANS LİMİTİNİ GİRECEKSİN)
1105= (BURAYA MAXIMUM İSTEDİĞİN FREKANS LİMİTİNİ GİRECEKSİN)
 
ACH550 ile pc arasında haberleşme bağlantısı nasıl yapacağım? Kitabında çok da ayrıntılı değil. RS485 kullanmak gerekiyor diyor ama RS232 ile aynı mı iç bağlantısı?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst