AB Pil Ömrü Ne Kadar?

tadesss

Üye
Katılım
2 Haz 2009
Mesajlar
153
Puanları
16
Konum
İstanbul
AB SLC5/01 SLC5/03 PLC lerin pil ömürleri nekadardır acaba?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Biz plc pillerini 2 yılda değiştiriyoruz,fakat 10 yıl çalışan çok plc gördüm.
 
SLC 5/05 lerde en az 2 yıl dayanıyorlar, daha uzun süre dayananı da var. Bat ışığı yandıktan sonra 15 güne yakın dayanma süresi var.
 
2 yıl ve üzeridir. daha uzunlar da var ama biraz gereksiz bence
 
Pil üreticilerinin garantisi 1yıldır. 2 yılda sorun çıkarmadığı var sayılmıştır. Ama hiç bir zaman pillere güvenilmez. Ortam şartları,nem vs. bu durumu hem kısaltır. Hemde terminallerde temssızlık yapabilir. Elinde program yedeği,bağlantı kablosu ve yedeği yükleme programı varsa pilin durumu hiç önemli değildir. İster 10yıl gitsin ister 5 dakika!
 
Allen Bradley SLC serisi PLC'lerde pil voltajı düştüğü anda zaten Pil ışığı yanar. Yaklaşık olarak 10 gün daha pil idare edecektir.
Ayrıca PLC komut satırana Pil bittiğinde çalışmasını engellemek için satır bile yazabilirsiniz böylece pil voltajı düştüğünde sistem çalışmayacaktır.
 
ben erdogan mustafa benim gordugum plc ler mınımum 5 yıllık daha canavar gibi şu anda elımde son 2. el s7 200 kaldı 1 adt onuda satacam ilgilenenlere hesaplı vercem artık çin kullanacam çunkı firmalar artık ucuz malzemeye kacıyor bana cepten ulasabılırsınız no5462803109
 
sistemin çok önemli backup alamıyorsan ve de yedeğin yoksa 2 senede bir değiştir.Yedeğin var ve yapılan değişikliklerden sonra backup alabiliyorsan batarya ışığı yanmadan değiştirme....
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,550
Kullanıcılar
449,915
Son üye
eylulllll33

Yeni konular

Geri
Üst