aşırı kapasitif

ugur1405

Üye
Katılım
19 Tem 2006
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
selam arkadaşlar yaklaşık 40 kw kurulu güce sahip bir soğuk hava deposu var . ancak devre aşırı kapasitif yazıyor. kompanzayi devre dışı bıraktığım halde.durum değişmiyor motor gruplaının panoya uzaklığı 75 m. yükler dengeli faz başına yaklaşık 40 A . sayaçta bir problem olabilirmi . ilginç olan sayacın 2 nolu faz göstergesinin bazen yanıp sönmesi. dikkatimi sayaç üzerinde yoğunlaştırdım .fikri olan arkadaşlar yazarsa sevinirim. saygılar.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
* Motor gruplarının panoya uzak olması, kapasitife neden olabilir ama aşırı olacağını düşünmüyorum.
* Soğuk hava deposunda kapasitif oluşturabilecek (ups, elektronik balastlı lambalar vb.) cihazların yüksek miktarda yük oluşturmadığı durumunu da dikkate alırsak, bahsettiğiniz gibi ölçüm sayaçlarında hata olma olasılığı yüksek, olduğu kanısındayım. Sayaçlarınızı değiştirip ölçüm yapmanız daha iyi olacaktır. Yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim.
 
kompazasyonu röle üzerinden kapattığınızı varsayarak; panonuzda gözden kaçan sabit kondansatör yada kontakları yapışmış kontaktör olabilir.tüm kademelere ait sigortaları of konumuna getirerek, bahse konu sistemleri devreye aldığınızda cosinüs gözleminiz nedir.buna ek olarak bu sistemleri besleyen kesicileri of konumuna getirdiğinizde(böylelikle kablo metrajından kaynaklanan kapasitifi belirlemiş olacağız)cosinüs gözlemi.görüşmek üzere
 
bence sayacı değiştireceksen akım trafolarınıda değiştir.akım trafosu sorunu yaşadım.
 
sayın uğur1405 sorun büyük olasılıkla sayacında sayacın kombi sayaç sanırım birde 2 nolu faz rakamı yanıp sönüyor diyosun rakamın yanıp sönmesi fazların ters oldunu gösterir.
öncelikle faz sırasını RST olarak düzeltip sistemi tekrar takibe almlısın zira sayaç üzerinde fazların ters olmasıda yanlış ölçüme neden oluyor kombi sayaçlarda.

sorunu çözdüğünde bizleride bilgilendirirsen sevinirim.

<<<<<saygılarımla>>>>>
 
kontaktörlerinin enerjisini kestin ama birde

kontaktörlerine bak icabında kısa devre yapıyorda olabilir...

cözümünü bekliyoruz kolay gelsin...
 
arkadaşım bence sayacın faz yönleri ters önce ona bak ters polarite çalışıyor galiba ekranda L1 L2 L3 FLAŞ yapıyormu bak
 
içinde makine bulunan bir sistemde bizim de başımıza benzer bir olay gelmişti. makinaları kontrol ettiğimizde bu makinalara bağlı sabit kondansatörler olduğunu gördük. motor gruplarında böyle bir şey mümkün mü..
 
1- İçerideki cihazlara bağlı gizli bir kondasatör var.
2- Kontaktörlerden 1 yada 2 si muhatemelen yapışmış olabilir.
3- Sayaç ekranında ok ne tarafı gösteriyor eğerki ters se önceki konularda araştırma yap var ona göre düzeltirsin.
Bide yapmışsındır ama ben genede söyleyeyim sabit gurupları komple iptal et.
Başkada bişiden yapacağını zanetmiyorum
 
arkadaşlar yapılması gereken her şeyi söylemişler, bana bişey bırakmamışlar :) ben de sadece bir bilgi ilave edeyim, eğer sayacın faz sırası doğru değilse (R S T dizilimi) yüksek ihtimalle endüktif kapasitif haneye, kapasitif endüktif haneye yazılır, aktif tüketim ise doğru yazılır. yani faz sırası hatası olma ihtimali yüksek, iyi çalışmalar...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,963
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst