Aşırı akım termik rolesi

nasah53

Üye
Katılım
17 Eyl 2008
Mesajlar
320
Puanları
1
Yaş
39
Sıralama olarak kontaktor termik şeklinde yapıyorum panoyu
Termik -kontaktor
Yada kontaktor -termik sıralama
Olarak fark edermi
Ederse sakıncaları nelerdir arkadaşlar?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Mantıken baktığında faz daha fazla yerde kalıyor aksi yönde
Bana bi zat bunu ters yapıyorsun diyince sormak istedim
 
Genelde makina panolarında invertör harici çalışan motorlar için hem sigorta hemde termik aynı anda kullanılmıyor acil stop devresine baglı olan pilz rölesinin enerjilendirdiği ana güç kontaktörü termik manyetik şartel kontaktör şeklinde gidiyor...
 
Aşırı akım rölesi. motora direk giden kaploya baplanır. görevi motoru korumak.
 
Aşırı akım rölesi. motora direk giden kaploya baplanır. görevi motoru korumak.
kontaktörün önüne konduğu zaman ne değişir koruma olmuyormu acaba bizdeki makinalarda kullanılan termik manyetik şartellerin büyük çoğunlugu kontaktörden once..
 
Termik manyetik şalter kontaktorden önce, termik röle ise kontaktorden sonra baglanır.
Termik röle cok eskilerde kalan bir uygulama.Günümüz güvenlik anlayısına uymuyor.Yabancı panolarda 15 yıldan beri görmüyoruz.

Fazın akımının tamamının rezistansdan daima gecmesi, attıgı zaman güç devresini kesmemesi,kısa devrede iş yapmadıgı için ayrıca sigorta kullanma zorunlulugu yüzünden terkedildi.
TMŞler ucuzladı ve daha güvenli.TMŞ kullanın.
 
zamanı geçmiş ama bide ben yorum atayım dedim önce termik konur ardından kontaktör genellemesi budur herhangi bir sakınca göremiyorum fakat kontaktörü değişmek icap ettiğinde sadece o kısmın termiğini kaldırmak yeterli olacaktır birde elektrik en kısa yerde kalması daha doru olacaktır
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,304
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst