90 Ledli ışıldak devresi

Katılım
9 Ocak 2017
Mesajlar
6
Puanları
1
Merhaba :
90 ledli bir ışıldadığımız var . Bunun akü uçları hep oksitlenmekteydi. 2-3 kez akülerini değiştirdim gene aynı sorun oldu. Uzun zamandır kullanılmadığında içini açtgımda devresinde de oksitlenmeler olduğunu ve çalışmadığını gördüm.
Bu ışıldak için elimde bulunan 18650 Li-Ion pilleri kullanabilir miyim . 3 adeti şarj etmek için modülleri var.
Fakat şarj dan sonra nasıl bir kontrol devresi olması lazım. elekrikteyken manüel açıp kapatma , elektrik kesilince otomatik devreye girmesi vb. gibi.
İçinden çıkan aküler 4 volt 0.9 orbus marka .

Teşekkürler
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Bu ışıldak çok nemli bir yerde mi çalışıyor, hem akü kutup başları, hem ledlerin tüm lehim bağlantıları bu kadar oksitlenmiş oluyor, buna bir anlam veremedim. Akü kutup başları kuru tip akülerde düşük amper kapasitelerinde mutlaka lehim bağlantısıyla ışıldak içinden yapılan bu bağlantıyla yapılır. Sizin akünüzün kutup başları lehimle bağlantılı değilse eğer, havyayla ışıldak devresine (Açma-kapama anahtarı - akü - ışıldaktaki led sürücüleri - ledler) kutup başlarından irtibatlı olacak kabloları şekilde öncelikle dikkatle lehimleyin. Kutup başlarının oksidini bir zımpara kağıdı veya bir eğe ile alıp lehimlemeyi bundan sonrasında yapın.

Li-ion pillerin özel şarj kademesi (3 ayrı kademe) içeren özel şarj devresine ve kontrollü deşarjına (Kısa devre gibi, çok aşırı akımlar çekip içini ısınmaması gibi) özel dikkat etmek gerekir. Bir laptop bataryasında li-ion pillerin bu şarj/deşarj işlemleri laptop bataryası içinde kompakt olarak yer alır, örneğin.

Bence mevcut sistemi hiç değiştirmeyin, akü kutup başlarını ve ledlerin pcb' sindeki sürücü elemanlarını (Tüm dirençlerin ve ledlerin bacaklarını tek tek) tekrar özenle lehimleyip, yine kuru akü-mevcut led sürücülü-90 ledli bu ışıldak sistemini, orijinalindeki gibi kullanmaya çalışın. Aşırı nemli bir ortamda ışıldak çalışıyorsa, nem geçirmez, saydam, plastik bir örtüyü (kılıfı) şarj olurken veya yanarken ışıldak üzerine örtebilirsiniz, örneğin. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Akü gaz çıkışı çok oksitleyicidir, sık karşılaşıyorum ve benim kullandıklarımın başına da geldi. Kutup başlarını temizleyin ve silikonlayın veya epoxy yapıştırıcı ile kaplayıp dış ortamla temasını kesin.
 
Merhaba:
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
Işıldak nemli bir ortamda çalışmıyor. Benim şüphelendiğim kontrol kartının sorunlu oldugu hakkında . Arkadaşta sık karşılaştıgını iletmiş.Bu çin malı ürünlerin kalitesizler hep böyle oluyor. Bu durum sadece ışıldaklar için söylemiyorum piyasadaki bütün ürünler için söylüyorum.
kartıda zarar gördüğünde aleti parçaladım led panasonu aldım.
Yerine yeni bir adet almak daha uygun oluyor.
Li-İon piller için şarj ünitesi var elimde bu şarj ünitesi ile kullanabilirmiyim diye düşündüm .Li-İon piller bunlarda kullanılan pillerden daha kaliteli sonuçta.
Bu linkteki modül gibi.
http://urun.gittigidiyor.com/ev-ele...rj-koruma-kurulu-modulu-11-1v-12-6v-282874000

teşekkürler
 
Dc getlimde çalışan cihazlarda korozyon kaçınılmazdır. AC beslemelerde bu sorun olmaz. Ac akım yüklü iyonları hem iter hem çeker fakat dc akım hep çeker. Çözümde arkadaşların dediği gibi yalıtımdır.

Sent from my GT-I9500 using KontrolKalemi Forumu mobile app
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,880
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst