72 ekran crt deki ekran sorunu yardım pls?

donjuan444

Üye
Katılım
8 Haz 2013
Mesajlar
8
Puanları
1
nx9n0.jpg




nx9np.jpg


tvde ekran üstten ve alttan siyah küçülüyor.. komşu tamirci vardi çağırdım baktı ..çok masrafı var yaptırmaya gerek yok dedi uğraşmadı..aynı sorun .K.maraştaki tvmizde vardi goturdum 45 e yaptırmıştım..ama şuan istanbuldayım buradaki tvded eyanı sorun oldu..kumandadan aç- kapa yaptığım zaman düzeliyor fakat sonra geri gidiyor..

sorun neden olabılır veya ist. da ucuza yaptırabileceğim bir yer varmı?
 
arkadaşım senin arıza soğuk lehim dediğimiz arızaya benziyor. yani lehimli gibi görünen ama ısıdan dolayı lehimi eriyip akımı geçirmeyen bir parçadan kaynaklanıyor diye düşünüyorum.kendine güvenin var ise tv nin arka kapağını aç. eline elektrik geçirmeyen bir eldiven giy.ana kartın üzerinde 400 volt ....m.farad yazan filtre kondansatörünün iki ayağını birbirine plastik saplı bir tornavida değdirip kısa devre yaptır .bu işlemi yaptıktan sonra kart üzerindeki elektrik yükünü boşaltmış olursun.daha sonra kart üzerinde ısıya maruz kalan kısımların [renklerin kararmasından farkedersin] lehimlerini yenile. arızanın düzeleceğini düşünüyorum. dikkatli ol. ALLAH KOLAYLIK VERSİN.
 
arkadaşım arızan vertikal katın genlik kondansatörlerindeki bozulmadan yani değer kaybetmesinden.vertikal kattaki tüm kutuplu elektrolitik kondansatörleri değiş kesin düzelir.malzeme parası 3-5 lirayı geçmez takarken kutuplara çok dikkat et kolay gelsin...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,129
Mesajlar
915,277
Kullanıcılar
449,846
Son üye
g-silver

Yeni konular

Geri
Üst