72 Ekran Beko (C7 Şase) Arıza

ESAT44

Üye
Katılım
13 Nis 2015
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
44
72 Ekran Beko (C7 Şase) Tv hiç açılmıyor. Standby ledi yanmıyor. Fakat cik cik ses geliyor. Formları araştırdım T504 - (2SD2499) Transistörünün arızalı olduğu söyleniyor. Ayrıca tv bu arızadan önce de sık sık yanlardan yatay daralma yapıyormuş ve ufak darbe düzeliyormuş. Konu ile ilgili görüş ve önerilerinizi bekliyorum. Cümleten hayırlı günler..
 
anlasilan horizontal transistor, evwt k kisadevre olunca tv acilmaz.
eht kablolarini sokup elentruk verin stb gelmezse bu sefer saptirma bobinlerini cikarin. elentruk gelirse transistor, etrafindaki kondansatorler ya da eht meftadir.
transistori degistirince duzelmezse kondansatorler saglam ciksa da degistirin, yuksek gerilimde kisa devre yapiyor olaBilirler,
 
Öncelikle önerileriniz için çok teşekkür ederim. Crt tüpü deşarj etmeden transistör (T504) ve horizantal katmandaki tüm elektrolitik kondansatorleri değiştirmemde emniyet açısından sıkıntı olur mu?
 
Yatay çıkış katı (Horizontal) güç transistörünün (115 volt dc.'yi anahtarlayan) çok yakınında olan kutupsuz kondansatörlerin (Köşeli,kare,dikdörtgen şekilli,muhtelif renklerde olanlarını,ama yuvarlak olup da elektrolitik olanlarını değil) tümünü emniyet açısından değişin.Değiştirmek için tv'nin 20-25 dak.kadar beklemesi kafidir.Bu sürede elektrolitik olanları anında deşarj olup boşalacaktır.Crt tüpündeki statik elektrik de bu sürede boşalır,merak etmeyin.

Güç transistörünü değişirken önce kapalı lehim deliklerini tam açıp,sonrasında yerine geçirip soğutucuya bu cıvata-somun (vidalı) yerinden geçirip vidalayıp sıkın.Sonrasında alttan çıkan ayaklarını (3 adet) fazlaca ısı vermeden çabucak lehimleyin.Böylesi daha kolay oluyor çünkü.Kolay gelsin.
 
Sn. Binbaşı ustam önerileriniz için çok teşekkür ederim. O kadar güzel ve detaylı anlatmışsınız ki kafamda hiç şüphe kalmadı. Hayırlı günler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,146
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst