6V 55W ile 12V 55W Ampul

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu iş için kesenin ağzını açmak şart, burda kullanılan ampul sanırım H1 idi, bunun yapsında led takabilirsin otoda kullanıldığı gibi, standart ampul watı ile led karşılaştırması yanlışım yoksa 10-12 katı daha düşük.
ont-Energy-Saving-Bulb-Lamp-font-b-E27-b-font-font.jpg

tabloya bakarsan 55w klasık ampul yerine 5w led takmak yeter.

Kullanılan ampul H7, sizin de dediğiniz gibi araçlarda kullanılan led modellerini incelemeye başladım. Alışveriş yaptığım bir çin sitesinde çok uygun bir fiyat var. Deneme maksadıyla sipariş verip deneyeceğim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
sen cok sey istiyorsunhem enerji dussun hem mesafe artsin. bu anca power led ve mercek ile olur uygunmercekle 1 km oteye gidebiliyormus.
 
demin de 72 watt verip smps den 100 watt isteyen bir arkadas vardi:)
evert bahsettigim led 1 km ye kadar gider, ama mercek isigi miracak, bu da isigin tek noktaya bakmasina neden olur, sizin fener ise saniyorum ki cok genis bir alani tariyor.
 
sayın yolgezer 74 burada boşuna ıddıalaşmak ıstemem hatta bırdaha yazmam ama konu hakkında benım yazdığımı ya okumadınız yada anlamadınız veya anlatamadım 55 watt ampul 6 volt ise 12 volt akü ile beslersenız burada 12 voltu 6 volta düşürecek regule devresı kendı içinde enerjı harcıyacaktır buda işik olarak değıl isi olarak harcanır 6 volt ampul için 6 volt akü kullanılırsa reguleye gerek olmadığı için kayıp olmadan gucun tamamını ampul işiğa donuşturecektır

ayrıca yukarda arkadaşın yazdığı gıbı modıfıye yapılırsa 10 watt led lambalar var 12 voltla çalışıyor soğutucu şart yalnız akü enerjısını 1/4 e duşurebılırsın aynı işiği alabılırsın
 
arkadasim sen hic konuyu okudun mu bir zahmet?
okudugun ha,de bunu yaziyorsan birndoktora gorun derim:)
adam 12 volt 55 watt bir lambayi 6 volt lamba ile degistirmekten bahsetmis.
merak ettim hayatinda kucuk voltajdan yuksek akim cektin mi?
birincisi daha kalin hatlar gerekir,
ikincisj 12 voltta 55 watt 4.5 amper gibi bir deger, 6 voltta 9 amper,
6 volt 9 amper aku ya tek oolmaz ya cok pahali olur, akuler voltaj degil watti dogrusunda pahalilasir, tekrar aku mu alsin arkadas? ya da elinfekini mi modifiye etsin? cunku bir de 6 voltluk bir sarj aleti hazirlamasi gerek. olme essegim olme:)
devam edelim, sen isterzen 1 milyon volt ver, sonucta yine 55 watt lamba kullanirsan harcadigin 55 wattir, ve ayni surede tukenir, hatta ucuza kacarsan daha da kisa surede tukenir, ve hatta aku de zarar gorur:)
ben sabahtan beri kendimi yirtiyorum voltaji degistirsen de watt ayni ise bir sey degismez diye hala sayin diye baslayip hakaret ediliyor:)
elinde hazir bir sistem varken bununsadece surucusunu degistirmek varken niye guc kaynagi ile ugrasiyorsunuz bunda mantik nerde:)
 
elinde hazir bir sistem varken bununsadece surucusunu degistirmek varken niye guc kaynagi ile ugrasiyorsunuz bunda mantik nerde:)

Hazır sistemin sürücüsünü değiştirmek varken, demişsiniz. Sürücüden kastınız nedir anlamadım, lütfen yardımcı olurmusunuz.
 
Merhaba.Tüm power ledler (Küçük veya büyük güçlü) özel sürücü devreleri ile sürülürler.Örneğin araçlardaki flamanlı ampüllerin yerine power ledlerin değişiminde,özel sürücü devreleri ile birlikte bu tadilatı yaparsınız.Yoksa yalnız başına kullanımlarında çığ etkisi ile (Isınan power led giderek artan oranda çok akım çeker ve bozulur,sabit akımı ve voltajı veren power led sürücüsü gerekir,bunları çalıştırmak için) giderek artarak çekilen bu akımlarla power ledler kısa sürede bozulur.Sürücüden kasıt da bu olsa gerek diye düşünüyorum.

Oysa halojen ampuller için zaten bir sürücüye hiç gerek yoktur,12 veya 6 voltta,çok uygun voltajlı iseler direk anahtarla uygun volttaki aküye direk olarak bağlanır.6 voltluk lambaya 12 voltluk bir akü bağlanırsa flamanı erir.9 volt verilirse ohm. kanununa göre çektiği akım yaklaşık %50 oranında artar,aküyü daha çabuk bitirir.Arada dc-dc konverterleri voltajı düşürmek için kullansanız bile gereksiz güç kayıpları olacaktır,bu da enerji verimliliği açısından hiç düşünülemez.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
sayın binbaşi yazdıklarınıza harfiyyen katılıyorum birilerıde anlasa keşke sadece tartışma olsun diye yazanlar var :) 12 volt aküden 6 volt lamba yakmak dedığınız gıbı enerjı kaybı araya koyulan regule devresının fazladan akim harcadığını bilmiyen elektronikçilerımız var ne yazıkkı konuyu aydınlattınız

konuyu açan arkadaş aküyü 6 voltla değiştirmekten bahsedıyor burada kazanç akü eğer 6 volt 12 A akü ile 12 volt 6 A akü arasında fark olmaz fark kullanılan lambanın watt değeriyle değişir örnek 6 volt la çalışan power led kullanılırsa kazanç olur sayın binbaşinin dedığı gıbı 6 volt power ledı 12 volt aküyle beslersen bunun kazanci 6 volt aküye gore az olur sebebıde 12 voltu regule ederken yanı 6 volta ındırırken aradaki voltaj isi olarak aküden enerjı kaybı olarak sarfedılene eklenir bir örnek verirsek 6 voltta power led 2 Ah harcarsa 12 voltta 2.7 Ah harcar
 
onu sordu ve cevapladik. voltaj degisirse de watt ayni oldugu icin daha cabuk bitecektir ayni a perajda bir
diger sorun yuksek akim kalin hat imi ister 2
lafima satasip zirildayan sensin uc
soruyu soran arjadasim surucuden kasit lamba tabi ki. o an gece uyku sersemi yazmisim kusura bakma.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,325
Kullanıcılar
449,854
Son üye
Enes.trk

Yeni konular

Geri
Üst