6a sigorta neden açmaz?

Katılım
26 Ağu 2008
Mesajlar
337
Puanları
1
Yaş
39
değerli ustalar bugün başıma gelen bir olayı anlatayım.forumda ustalar o konu hakkında yardımcı oldular fakat uygulama yapmadan kuyu suyu bizi bastı.3 adet 3fazlı motor 3adet şamandırası var. motorların termikleri birbirine seri bağlı.şamandıralara giden enerjide aynı fazdan besleniyo.yani panonun kumanda sigortası tek.motorlar topraklamalı bizde toprak+nötür bir.şamandırada toprak+nötürlü.kuyuyu su bastıktan sonra sadece 1 adet motorun termiği attı.kumanda sigortası açmadı .ben pek bir anlam çıkartamadım.normal sigortalarda açmadı sizler bu konu hakkında ne dersiniz?saygılarımla.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
açıkçası konuyu pek anlayamadım.
 
ferit ustam kısaca 6a bir sigorta .sigortadan çıkan kablo bir swiç içerisinde nötürle bereber. bu swiç kutusu su alıyor neden 6a sigorta açmıyor. saygılarımla.
 
ferit ustam kısaca 6a bir sigorta .sigortadan çıkan kablo bir swiç içerisinde nötürle bereber. bu swiç kutusu su alıyor neden 6a sigorta açmıyor. saygılarımla.

İlk anda aklıma yeterince akım geçmediğinden açtırmıyor dur. Olabilirmi acaba?
 
açmamasının sebebi ya sigortadan açma akımına ulaşan bir akım akmamış.yada sigorta bozuk.
 
değerli dostlar bir tekerlekli swiç kutusu düşünün nötür toprak kutuiçinde kutu su doluyor ayrıca gelen fazda burda.yalnız bu su 60derecede sıcak su burda kısadevre olmazmı? saygılarımla.
 
sayın sürek avcısı meslektaşım,anladığım kadarıyla,her bir motorun kendine ait termiği var,herhangi bir motorda sıkıntı olduğu zaman kendine ait ayarlı olan değere göre yani termik değerini kaç ampere ayarladıysan herhangi bir sıkıntıda o değerde termik açar,6A den az bir amper çektiğinden sigorta açmamıştır.(atma sebeplerine baktınmı,motor gücüne göre ayar yapmalısın,ilk kalkma akımıda hesaplanarak veya pensampermetre kullanarak çektiği akımı görebilirsin,o akıma göre termik ayarlanmalıdır) iyi çalışmalar.
 
volkan usta bizim aradığımız kumanda sig. neden açmadığıdır. saygılar
 
kumanda devresinde izolasyon trafosu varmı.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,120
Mesajlar
915,179
Kullanıcılar
449,826
Son üye
SK.

Yeni konular

Geri
Üst