60x60 CNC Yapımı

turgut94

Üye
Katılım
18 Şub 2008
Mesajlar
379
Puanları
6
Merhabalar.
Kendimce ufak ölçülerde masa üstü cnc yapıyorum.ve isteyen olursa satıp yenisini yapıyorum.Bu arada bu cnc lerin yapımı için bazı parçalarını dışarıya profosyonel cnc makinalarında kestiriyorum.
Bunlar genelde 10 veya 15 mm aluminyum oluyor.Şimdi bu gibi işlerimi görecek bir cnc yapmaya karar verdim.Şiimdi bu makinanın yapımını aşama aşama resimlendireceğim.sizlerinde bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.Kafamda projelendirdiğim makina için ilk önce bazı parçalarını mdf den yapıp şekli oluşturduktan sonra mdf leri metale çevirmek.Çünkü metal işlemek baya zor yanlışları mdf üzerinde giderdikten sonra son şekli oluşturacağım.makinanın alt tablasını hareketli yapmayı planlıyorum.
 
Makinanın çizimlei ile uğraştım .Şimdilik fikir değiştirmezsem bu şekilde yapacağım.Yanlarını 10 mm Plazmada kesilmiş demir.
Alt tablayı 10 mm kalınlık 590x600 mm aluminyumdan yapmayı planlıyorum. Malzemelerini yavaş yavaş oluşturmaya başladım.ilerledikçe resimlerini paylaşacağım. Makinanın şekli böyle olacak
 
merhaba bende forma yeni üye oldum ilğimi cekti cnc calışmanız
bende cnc üreten bi firmada calışıyorum sıfırdan üretim yapıyoruz spinner cnc ile ilgileniyorsanız bilirsiniz belki
 
Makina biraz daha ilerledi Suntadan örnek yapıp sonra esas malzemeye döndürmek işe yarıyor.
Sunta üzerinde yapılan hatalar esas malzemede düzgün olarak işliyorum.Makinanın yanlarının biçimini değiştirdim
bu şekil yapmaya karar verdim.Şimdi bir kaç resim vereceğim.
 
Hala bazı parçalar sunta onları daha sonra değiştireceğim.ö malzemeleri muhtemelen 15mm aluminyum bloktan yapmayı düşünüyorum.
 
Resimleri paylaşman çok güzel bir şey , teşekkür ederim.
Gözümüz gönlümüz şenleniyor.
Kızaklarda ufakdan değişikliğe gitsen, hem daha sıhhatli olur hemde daha kolay montajlar yapabilirsin.
Fiyattaki az bir fazlalığı sana işçilikten geri öder.

Bir öneri daha .
Solidworks gibi bir program ki cnc cilerin çoğunun yakından tanıdığı bir programdır , mdf gibi prototiplerle uğraşmaktan kurtarır seni.
Çizersin döndürürsün kesit alırsın hareket ettirirsin derken tasarımı geliştirmede hem yeni ufuklar açar hemde kolaylık sağlar zamandan nakitten tasarruf ettirir.

Linkte amatöriş güzel tasarımlar var.

Hobby CNC Hungary
 
temiz işçilik ve güzel bir çalışmaya benziyor kolay gelsin
 
cnc router yapımı devam ediyor fakat bayağı değişiklikler yaptım,alt tablanın hareketli olmasından vaz geçip sabit yaptım.üst eksenleri hareketli yaptım.yanlarını 15 mm aluminyum yapıp resimde göründüğü devam ediyorum.Bu arada motor ve sürücülerin siparişlerini verdim bekliyorum.herhangi bir aksilik olmazsa 15 güne kadar bitirip makinanın çalışırken videolarını çekeceğim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,859
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst