600 watt balast problemi (hakikaten yardım edin lütfen)

Katılım
27 Nis 2017
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
33
Merhabalar,

Aranıza yeni katıldım çünkü problemimi hiçbir (elektrikten anlıyorum diyen) usta çözemedi, çözemiyor ve bende aklımı yiyorum, lütfen yardımcı olun.

Hikayeyi en başından aktarıyorum;

600 watt MH ve Sodyum ışık çalıştırmak için (bilmiyorum marka yazmak forum kuralları dışında mı ama lütfen alttan alın, editleyebilirim yazıyı önemli değil) foton marka 600 watt balast aldım.
Sessiz çalışan bir balast, bu yönden memnunum.
Işıkları zaman ayarlı priz (çata marka) ile günde 20 saat çalıştırıp 4 saat kapatıyorum. Fakat 3 yada 4. günde ışıklar kapandıktan sonra tekrar devreye girmesi gereken saatte devreye girmiyor ve balast çalışmıyor.
Başıma bu geldi, cihazı aldığım yere götürdüm garantisi olduğunu söylediler ve yenisini verdiler fakat yenisinde de aynı problem oldu. Tekrar değiştirdim tekrar taktım ve yine 3-4 gün sonra yine aynı problem oldu. Çok sınırlı bilgiye sahibim konuyla ilgili.. Neyse bir elektrikçiye danıştım adam bana "sigortadan direkt kablo çekelim elektriği paylaştırmadan direkt gireriz ve işe yarayabilir" dedi, bunu yaptık ve yine problem oldu.. şimdi tekrar yarın değiştirmeye gideceğim ve üretici firmayada ulaşacağım... peki sizce sorun ne olabilir ?

ben bu balast problemini nasıl aşabilirim ? regülatör kullanmamdan bahsetti birisi fakat hiç bir fikrim yok. regülatör tüm sorunu çözecek mi ? ve tahminimce balastın ateşleyicisi arızalanıyor her seferinde..


sorun balastta mı ? yoksa sorun benim elektrik sistemimde mi ?

Lütfen fikir verin.. bu sorunu en kısa zamanda en az maliyetle aşmalıyım...

Umarım yardımcı olabilirsiniz bana çünkü başka yardım alabileceğim kimse kalmadı diyebilirim...

Hayırlı forumlar arkadaşlar..
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Konuyla alakası yok , gülelim diye bir mevzu anlatayım . Eskiden devlette evrak dolaşımı için network kullanılmazken evrak dolaşımı elle yapılırdı . Bizim işyerine kurum genel merkezinden çok acil kodu ile gönderilen bir yazının bizim birime bir haftada geldiğini bilirim . Öyle hantal bir sistemdi . Bu mevzuların böyle yürüdüğünü ve evrak üzerindeki çok acil yazısının bir halta yaramadığını bilen bir abimiz ANAM AVRADIM OLSUN ÇOK ACİL notu yazarak evrağı göndermiş :)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
niye o 600watt ?
 
İgnitorü değiştirmeyi denediniz mi?
 
Gunun degisik zamanlarinda gerilim olcumu yapin. Gerilim dengesizliginden dolayi balast arizalaniyor olabilir.
Keske balast arizalandiginda icini acip inceleyip foto gonderebilseniz?
Sigorta atiksa gerilim dusup akimin arttiginin gostergesi olabilir.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,962
Mesajlar
913,925
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst