55 kw İnverter'de Frenleme Modülü Kullanılmazsa..

osmanweb16

Üye
Katılım
14 Şub 2011
Mesajlar
43
Puanları
1
Yaş
42
Merhaba,

Delta C2000 serisi 55 kw bir invertör kullamayı düşünüyorum. Motorum 45 kw.

Ancak kullanılacak makina bir pres makinası ve motor kasnağı, kayış ile 1500-2000 kg lık bir yük (volan) döndürüyor.

Burada da 2 adet 4030 frenleme modülü ve 20 ohm frenleme direnci kullanmam gerekiyor ancak maliyetim oldukça artıyor.

Motor stop konumuna alındığında serbest duruş yaptırma imkanım var. Burada direnç gerekmeyebilir. Volan kendi momenti ile 5-10 dk gibi bir sürede durur. Eğer direnç bağlasaydım 30 sn gibi bir sürede de durdurabilirdim.

Ancak motor 1500 devirde dönerken kullanıcı bunu 1000 devire düşürmek isteyecek. Burada frenleme direncine mutlaka ihtiyacım var mı? Kullanmayı seçmezsem devir düşürmelerinde bir sorun yaşar mıyım? Ya da yavaşlama süresini uzun tutarsam frenleme modülü ve direnci kullanmadan bu işi çözebilir miyim. Durma ve yavaşlama çok sık istenen bir makina değil. Belki 5-6 saatte 1 kere makinayı durduracak ya da devrini düşürecek. yani ani hız düşüşleri de istenmiyor.

Şu an sitede olan varsa ve acil cevap yazarsa sevinirim.
 
Son düzenleme:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Mevcut demeraj akımını yenebileceğin kırılma noktasını iyi tespit edip süre yi ona göre girersen dc baradan hataya geçmez istediğin olur. Birde DC bara hata voltaj eşiğini yükselt. mesela 800v yap. Duruş rampasını uzatırsanda olur.
 
Merhaba,

Bahsettiğiniz uygulama şartları için Frenleme direncini Frenleme ünitesi ile birlikte kullanmanız gerekir. Benzer uygulamalarda da direnç ve ünite kullanılıyor. Sadece duruş veya hız geçişi esnasında değil volan hareketi esnasında da motoru regenerasyona sürükleyeceğinden DC-BUS voltaj yükselmesi oluşacaktır.

İyi çalışmalar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,164
Mesajlar
915,595
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst