5000 € ve 1 depoyla 20,000 km gıden ve ınsan uresı ve mınerallı suyla calısan araba

ç@yl@k

Üye
Katılım
8 Ağu 2007
Mesajlar
159
Puanları
1
İdrarla çalışan araba



:D:D:D

--------------------------------------------------------------------------------

Mazda'nın geliştirdiği bu araba akla gelmeyecek bir şey ile çalışıyor...

CX-7 ismi verilen model insan üresine benzer bir sıvı yakıt sayesinde çalışıyor. Böylelikle nitrojen(NOx) salınımının en aza indirileceği belirtilirken AdBlue ismi verilen oluşum üçte bir insan idrarı, üçte iki mineralsiz su oranıyla elde ediliyor.

Bu maddenin Avrupa ve Avustralya'da sıklıkla kullanıldığını dile getiren yetkililer ilk defa bir binek arabasında bu teknolojinin kullanıldığını açıkladılar. NOx'in solunum problemlerine yol açtığı açıklandı. AdBlue deposu boş ise çalışmayacak olan arabanın fiyatı Avustralya'da 5000 dolar. Her 20.000 km. doldurulması gereken AdBlue'nun bir deposu 140dolara doluyor.


alıntıdır ... :) :D
 
türkiyede satışa çıksa da bi görebilsek neymiş nasılmış fiyatıda ucuz yukarıdaki haber doğruysa petrol şirketlerinin borsada değerleri düşmesi gerekir. de kafamı kurcalan bişeyler var. ama inşallah bizim n erke dönergecine benzemez.
 
Son düzenleme:
Türkiyede satışa çıksa bile 5000 euro olmaz. Ümitlenmeyin.
 
abdest bozar,zinhar caiz değildir :)
Bu haberi aylar önce yanılmıyorsam POSTA gazetesinde okumuştum.Bakın böyle çişten meselelerde aklına eseni yazanlar,kim bilir memleket meselelerinde neye göre yorum yapıyorlardır.İşin aslı bu linkte anlatılmış.Aslında bu linkteki yazı da bir yerden almış :)
Cisle giden otomobil Mazda CX-7 5 bin dolar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst