500 KVA Jenaratör İle 250 KW Motor Sürme

elektrik motoru firmasından ilk kalkış akımı bilgilerini aldınmı?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
şöyle bir durum var arkadaşım eğer frekans konvertörü ile sürmeyi denersen yavaş yavaş sürebilmelisin o zaman senin freakans konvartöründe sıkıntı var demektir.
ayrıca bizim için en önemli sıkıntılı motorlardan 3 adeti başta gelir.
1 konkrosör motorları(taş kırıcılar) eğer bunker dolu ise kaldırmak bayağı zahmetlidir.
2- hava fanları keza gene aynı 6 7 kat demeraj çekebiliyor ilk anda
3- su pompaları.

şimdi hava fanlarının frekans konvertörü ile sürüldüğünü biliyorum çok yaptım . konkresörlerde olmuyor o gücü yenemiyoruz sık sık konvertör hasar görüyor. teleferiklerde oluyor problem yok ..
ama yalan söylemeye gerek yok hiç su motoru sürmedim hemde 3000 devirde. benim gibi jeneratörcülere sorsan diyeceğimiz şey belli makine küçük abi değiştir. ama tabiki doğru çözüm bu değil .
şöyle yapılabilir. bir tane daha 500 kva yada 350 kva bir jeneratör daha alınıp ilk kalkışta senkron çalıştırılıp cihaz kalkış yaptıkytan sonra biri devre dışı kalabilir. yada frekans konvertörü imalatçıları ile görüşmek gerekir
zanıımca siz frekans konvertörü değil en başyta dediğiniz gibi solf starterle sürmeye çalışıyorsunuz. ikisi farklı şeyler ikisini karıştırmamak lazım . genede yardımcı olabileceğimiz bir şey varsa tabiki hiç çekinmeyiniz ...
fakat bu bilgiler lazım
 
Estağfirullah ukalalık olarak algılamak söz konusu olamaz. Hepimiz bilgilerimizi tecrübelerimizi aktarmaya çalışıyoruz. Bahsettiğiniz gibi olayda anlaşılmayan netleşmeyen detaylar var. Geçmişteki tecrübelerime istinaden dizel jeneratörlerde, dizel motor gücünün modeline göre iyi markalarda % 65'i , % 50'si, çin malı kalitesiz motorlarda % 25-30 değerinde blok yük alma oranı vardır. Örneğin 200kw dizel motorlu jeneratör 100kw blok yük alanilir ben bunu bahsetmeye çalıştım. Yıldız-üçgen yol vermede yıldızdan üçgene geçişteki pik akımı 10 katına çıkabilmekte, softstarterlerde ise nominal akımın 3 katına çıkmakta. Frekans konvertöründe ise böyle bir durum söz konusu değil ideal süre ve yumuşak bir rampa ile motor nominal akım değerinde sürülebilinmekte.[/QUOTE]

scorpion eyes tüm yorumları okudum ve özellikle sizin yorumlarınızdan epey faydalandım teşekkürü bir borç bildiğim içinde yazma gereği hissettim.
 
Arkadaşlar 250KW 500V 325A kademeli su motoru Şebeke ile soft-starter ile çalıştırdığımız motor demanajda 1000A üzerinde akım çekiyor. Elektrikler kesilmesi sonucu kazanlar susuz kalmasın diye 500KVA 500v çıkşlı jeneratör aldık. Demenaj akımı yüksek olduğu için jeneratörü bayıltmasın diye frekans konvertör ile sürmeyi denedik.
Motor 3000rpm olduğu için jeneratör gerilimi 560V lara çıkıp korumadan devrewden çıkıyor.Bu sorunu nasıl gidereceğimiş söylerseniz çok sevinirim. Şimdiden ilgilenlere teşekkür ederim.
 
Olay nedir ? Soru buysa,ya sürücünüzde,ya jeneratörünüzde sorun var demektir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,611
Kullanıcılar
449,931
Son üye
mecuxell

Yeni konular

Geri
Üst