5 mm 12v rezistans nereden bulurum?

a_kadir77

Üye
Katılım
1 May 2009
Mesajlar
61
Puanları
1
Abim için 12v 5MM kalınlığında ve 10cm uzunlunluğunda bir rezistans arıyorum ama bir türlü bulamadım.:( yaklaşık 250 derece sıcaklık lazım, acaba kendim yapabilirmiyim? Bana bir fikir verebilirmisiniz?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Konuyu biraz daha açabilirseniz yardımcı olan çıkacaktır.
5 mm. kalınlığında rezistans teli olmaz. Rezistans teli spiral sarılarak 5 mm. elde edilebilir.
Ayrıca 12 v.da 250 derece sıcaklığı ne kadar sürede verecek. Bunları açıklarsanız benim elimde 1,84ohm/m. rezistans var. İstenilen ölçüde sarıp gönderebilirim.
 
Son düzenleme:
slm arkadaşlar benim bir sorun olacak 12 v ile çalışacak rezistans teli lazım ısısı şöyle tarif ediyim arabadaki ısıtmalı koltukların ısı değeri yeterli olur bunun için teli kesiti ne olmalı acaba ısıtılacak yer 50 cm 1 mt
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
 
Bu Rezistans abim için lazım. Arıcılık ile uğraşıyor, kovanları ilaçlamak için bir sistem olacak. İçine ilaç koyup kovanın ağzından sürecek elektik verince oradaki ilaç ısı ile buharlaşıp kovana yayılacak. böyle bir reristans nereden bulurum?
 
Bu Rezistans abim için lazım. Arıcılık ile uğraşıyor, kovanları ilaçlamak için bir sistem olacak. İçine ilaç koyup kovanın ağzından sürecek elektik verince oradaki ilaç ısı ile buharlaşıp kovana yayılacak. böyle bir reristans nereden bulurum?

dostum arıcılık ilgimi çektiğinden cevap yazma ihtiyacı duydum..
kovanın içine koymayı düşündüğünüz ısıtıcı eger 12 volt ile çalışacaksa
amonyaklı dolapların 220 v 12v ısıtıcıları mevcut bunları kullanabilrisiniz sanıyorum 50 60 watlık bir ısıtıcı yanlız uzun süre kullanımda kalırsa yüzey sıcaklığı el yakacak derecede oluyor(tecrübe ile sabittir..) yüzeyin ağ örgü ile kapatmanızı önerirm arılarınız telef olabilir...
başka bir secenekde peltier denilen bir malzeme var 12 voltu uygulayarak bu malzemenin bir yüzeyi ısınırken diğer yüzeyide soğumakta yüzeylere aleminyüm kanatlı dağıtıcılar birde ufak 12v fan koyarsanız sıcaklık ile ilacı hem buharlaştırır hemde kovana daha hızlı dağıtabilrsiniz 12v artı eksi kutuplarının yönlerini değiştirdiğinizde de kovanı belirli bir dercede soğutarak ısısını düşürmeniz bile mümkündür ..
sevgiler saygılar...
hakan..
 
selamun aleykum
Ben 12 volt ile calışacak rezistans arıyorum bana yardımcı olurmusunuz.
 
Arkadaşlar.
Bana 12 voltla çalışacak rezistans lazım, koltuk ısıtmak için rezistans lazım gibi sorulara cevap vermek mümkün değildir.
Öncelikle rezistans kaç watt gücünde olacak, bunu kesinlikle bilmek gerekiyor, ondan sonrası kolay.

Piyasada satılan rezistans teli çapları çok değişiktir ve her kesitin direnci farklıdır.

Diyelimki gerilim 12 v. gücü 60 w. olsun. Şimdi bunun tel hesabını bulalım.

U = 12 V.
P = 60 W.
60/12 = 5 Çekilen akım 5 a.

R= U/I olduğundan 12/5 = 2,4 ohm.

Demekki rezistansımızın direnci 2,4 ohm. Elimizdeki telin 1 metresinin direncini biliyorsak, zaten makara üzerinde 1 metresinin direnci yazar. Diyelimki 1 metre telin direnci 1 ohm.

2,4 /1 = 2,4
Bize lazım olan tel uzunluğu 2,4 metredir.

Bu fomülle hangi gerilimde ve kaç watt güç istiyorsak hesaplayabiliriz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,240
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst