5 Katlı Apartmanın Transformatörü Kaç Watt Olmalı?

TEŞEKKÜRLER ARKADAŞLAR PAYLAŞIMINIZ İÇİN...
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Transformatörün gücü arttığı zaman 5. kattan zemine gelene kadar 12 V hiç düşme yaşanmıyor mu? Ne kadar da olsa gerilim düşmesi olur diye tahmin ediyorum. Ama yine de değerli ustalarımız bizi aydınlatsın.
Bu arada netelsanın diafon tesisat şemasını incelerken şöyle bir not karşıma çıktı.


Not: Trafoyu 12 daireye kadar 15Vx15W, 12 dairenin üstüne 24Vx50W trafo kullanınız.
 
Bu konuda değerli ustalarımız bizi aydınlatma dı? Acaba gözden mi kaçtı?:D
 
Burada tesbit edilmesi gereken husus sorunun gerilim dusmesinden mi kaynaklandigi veya trafo gucunun yetersiz oldugumu bunun tebitini yapmak gerek. Trafo yetersiz kaliyorsa da grerilimde ani dususler yasanir. Veya trafo gucu yeterli olup iletken uzerinde gerilim dusumu yasanabilir. Bu durumda trafoyu 12 degilde 15 volt secmek gerekir.
 
Benim de demek istediğim şey aslında tam olarak da buydu Onur ustam...Güç ne kadar yerinde de olsa bence 12 V ile çalışan kapı otomatiğinin bir üst gerilim 15 V seçilmesi yararlıdır bence.
 
Ustad bendede ayni sorun var 3 katli bina 1ve 2 aciyo 3. Kat kapiyi acmiyo takiliyo 15 vat takili 20 v alsak fazla gelirmi acaba
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,242
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst