5+1creative ses sorunu

koyluyum

Üye
Katılım
15 Ara 2016
Mesajlar
32
Puanları
1
Yaş
43
Selam ustalar. Elimde 5+1 creative marka ses sistemi var. Tv ye baglamisim. Arada bi ses gidio gelmiyor. Belli zamandan sonra cizirti yapip ses geliyor . surekli ses gidip geliyor. Bazen 1 gun calismiyor bazen 2 gun. Sonra fisteyken gumburtulu sesle beraber calisiyor. Bu neden olabilir ustalar sevgi saygilarimla. Yardim lutfen.
 
Benzer bir ürün bende de var. Benzer sorun bende de oldu.

ilki ses kaynağına bağladığım kablo çok adi idi. Soketin dibinde iletken hatta kırık vardı. Kabloyu oynadıkça ses gidip geliyordu cızırtı yapıyordu kabloyu yeniledim çözüldü.

Daha zonra ses kendi kendine kısılıyor açılıyordu ses potunu çevirirken çatır çutur ses geliyordu. Potansiyometreyi içine spreyle temizlik yaptım düzeldi.

Bunlar benim başıma gelenler. Umarım fikir verir belki sorununuzu çözer.

Kolay gelsin.
 
Kabloyla alakasi yok . tv nin son sesini aciyorum takiliyken ses sistemine cok kucuk cizirtili ses geliyor. Kablosu orginal kendisinin icersinden lehimli.durduk yerde aniden ses buyuk bir cizirti yaparak duzeliyor.
 
TV NİN sesini son ses açtığınızda gelen cızırtı dip ses dediğimiz anfinin kazanç gürültüsü olmasın. Anfininde sesi sonuna kadar açık mı? Ben hala kabloda kırık olabileceğini düşünüyorum. Kablo direkt pcb ye lehimli olması sorun çıkartmayacağı anlamına gelmez. Bu sorun olduğunda kabloyu oynattığınızda ses te değişim oluyor mu?
 
Hayir. Ayrica ses sisteminin ses avip kisma yerinde yesil lamba var. Ses olmayinca sonuk gibi oluyor yani mad sekilde. Ses olunca daha parlak yanio lamba.
 
tvnin scartına bağlayıp dene tv yerine cep telefonu ses çıkışını dene hoporlör mü? tv mi? tespit et tvnin ses çıkış entegresi ısınıyorsa sesi kesebiliyormuş tv ne marka,model?
 
Jak bağlantılarında,220 vac fiş-kablosunda bir sorun yoksa,amfi devresini besleme katında (yani 220 volt ac/9 volt dc doğrultma devresinde,trafolu ise mini trafo giriş-çıkış bağlantı lehimlerinde, köprü diyot giriş ve çıkışında,yani amfi devresine gelmeden önceki besleme hattında soğuk lehimler,temassızlıklar olabilir. Bu konuda şüphedeyseniz 220 vac girişten itibaren amfi devresini besleyen + ve - uçların amfi girişine kadar olan bölümündeki tüm lehimleri yeniden tazeleyin.

Led konusunda ses fazla açıldığında aslında tam tersi oluyor,benim evdeki pc hop. kuvvetlendiricili kendi amfi devremde.Ses çok fazla açıldığında beslemenin dc besleme gücü yetmediği,voltaj düşümü fazla olduğundan led kısık kısık yanıyor.Sizin diğer durumlarda mat,ses varken kuvvetli yanması şunu işaret edebilir: Amfiye kadar olan besleme hattındaki (ac/dc düşürme ve doğrultma,redresör kısmında) bir temassızlık, sesin gelmesiyle paralel olarak tam ortadan kalktığı için, o anda sesin birden yükselmesinin buna direk neden olabileceğini belki yanlış olarak da düşünüyorsunuz.

220 vac ile amfi arasındaki besleme katı devresindeki tüm bağlantı zaafiyeti/zaafiyetlerini (Eğer varsa) bu noktalardaki lehimlerini yenileyerek ortadan kaldırırsanız,umuyorum bu sorun da ortadan kalkmış olacaktır.Kolay gelsin.
 
Cep telefona ve pc ye bagladim degisen bi sey yok. Son sesi actigimda cok deronden cizirtili olarak actigim muzik sesi cikiyor. Ama sesi zor duyup anliyorum. Binbasi ustanin yazdigi gibi sanirim. Anfinin icini actim patlayan anormal bise goremiyorum. Bu konuda acemiyim. Hangi parcalarin bacaklari soguk lehim olmus bilemedim. Resimi atsam resim uzerinde yardimci olurmusunuz lutfen. Tesekurler.
 
Anfinin ic resmi hangilerinde sorun olabilir. Tesekurler
 

Ekli dosyalar

  • 20161216_091129.jpg
    20161216_091129.jpg
    286.2 KB · Görüntüleme: 47
  • 20161216_091213.jpg
    20161216_091213.jpg
    331.6 KB · Görüntüleme: 34
Öncelikle 1. resimdeki pcb'nin sağ al tarafındaki cam sigorta ve arkasında kıvrılmış görünen 4 diyodun (Köprü görevli,siyah renkli, bir ucu işaretli) ) alt lehim bağlantılarına göz atarak bakın,gerekirse yeniden lehimleyin.Mevcut durumu düzelmediğinde diğer bölümlere devre takibi yapıp geçersiniz.Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,838
Son üye
sarioglu_55

Yeni konular

Geri
Üst