4G1,5 Kabloya 220V Vermek

Gonuldenk

Üye
Katılım
17 May 2008
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba ;

4G1,5 mm2 Kablonun 2 damarına 220VAC FAZ-NÖTR verdiğimde diğer iki ucundan her birinde nötr ile arasındaki gerilimi ölçtüğümde 170-190VAC gerilim oluyor.

Bu gerilimi kabloyu dış toprak zemin üzerinde açtığımda kablonun bir ucundan enerji verip diğer ucundan ölçüm yaptığımda alıyorum.

Sizce bunun sebebi nedir.?

Aslında ben kabloyu 200 Metre uzaklıktaki 3 adet röleyi kontrol etmekte kullanıyorum.

Röle bobinleri 230VAC (Weidmüller SRC 2CO).
Nötr lerini ortak birleştiriyorum, diğer 3 kabloya L1 fazını bağlıyorum. 1nci kabloya enerji verdiğimde 1nci röle çekmesi gerekirkendiğer rölelerin bobinlerinde de çekip bırakmalar oluyor.
Nötr ortak olduğundanolabilir diye düşündüm.

4G1,5 Kablo ile 2 röleyi kontrol etmeye çalıştım.
Örn.
2 Damarına L1-N verip diğer ucuna da Röle bağladım,
Diğer 2 Damarına da L1-N verip diğer ucuna da Röle bağladım,
aynı sorunu yine yaşadım.
Enerjiyi vermediğim diğer rölede çekip bırakmalar oluyor.

Sizce bu kadar kısa"mesafede neden böyle oluyordur.?
 
gerilim düşümü oluyor bundan dolayı rölenin kontakları bir konumda sabit kalamıyor.kablonun direncine bakarsan daha net anlaşılır
 
Yazdıklarına göre kabloda çok fazla gerilim düşümü gerçekleşiyor. Mümkünse başka kablo ile dene derim. Raufguler'in dediği gibi kablo direncini de ölçersen daha net bilgiler verilebilir.
 
arkadaşlar dedikleriniz doğru fakat kardeşim bide manyatik alanla bi ilgisi olabilirmi geçenlerde elimdeki bir kaplonun içindeki mağzemeden çalmak için çinli kardeşlerim bakır yerine demir kullanmış buda biliyorsunuz bakır kapluya nazaran çok çok manyetik alana maruz kalabiliyor ve (220 volt ile çalışır iken patlama sonuçu demir kaplo kaplonun yalıtımının içinden bir ok gibi fırladı ve bu olay dış yalıtımına zarar vermeden oldu) sizde gerçekleşen bu olayda manyatik alandan bir taransformatör nüveleri kadar etkileniyor olabilir kaplo mağzemesinden ötürü, yanya giden kaplolarda çok azda olsa diğerine tetikleme yapıyor olabilir diyorum (bu benim görüşüm yanlış olabilen ve konuışma hatalarımdan dolayı özür dilerim)
 
çektiğin kabloya boydan boya nyaf kablo dola ve topraklamaya bağla kablo etrafında oluşan manyetik alanı sıfırlarsın. ayrıca her halükarda kablonun direncini ölç kardeşim.
 
Blendajlı kablo kullanıp blendajı topraklarsan sorunun çözülür
 
Blendajlı kablo kullanıp blendajı topraklarsan sorunun çözülür
 
Bu bağlantıyı uygularsanız tahminim manyetik alanı sıfırlayacaktır.
1ve 2 nolu kablo uçlarını faz ve nötür olarak kullanın 3 ve 4 nolu kablo uçlarını heriki taraftan kısa devre yaparak topraklayın oluşacak manyetik alanı sıfırlayabileceksiniz
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst