4450ft kendiliginden kapanip acilma

symetry

Üye
Katılım
6 Ara 2016
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
40
Merhaba arkadaslar, bir kac ariza durumunda bu siteden fikir edindigim icin ben de birileri yararlansin diye ariza yapan makineme cozumu nasil buldugumu anlatacagim:
arcelik 4450ft model eski camasir makinem calistirdigimda suyu aliyor tam motor donus hareketini alirken aniden kapaniyor ve 3 sn sonra tekrar aciliyordu... ve her acildiginda motor hareketini alacakken yine kapaniyordu.
ben de motor da bi ariza olacagini dusunerek arka kapagi soktum, komurler bitmis olabilir diye dusundum fakat makineyi yatirip alttan inceleyince kömur aksaminda bi problem gormedim... kart ta da herhangi bir yanik yoktu... sadede geleyim:
acma/kapama tusu... evet ilginctir ki bu tusun i aksamindaki kontaklar ince ve belli bur sure sonra yipraniyor. siz acma tusuna bastiktan sonra kontaklari kapaniyor ve icindeki ince dandik metallerden motor kalkinirken yuksek akim cekiyor ve asiri isiniyor. bu isinma kapanan kintagi icerde bukuyor ve devreyi siz kapatmasaniz bile aciyor. yani anahtar disa digru cikmasa bile icerde kontaklar devreyi aciyor. soguyunca tekrar kapatip makine tekrar aciliyor. bu tip bi sorunla karsilasirsaniz makinenin ust kapagini acip acma kapama anahtarinin ilgili baglanilarini söküp (sadece karsilikli olanlari) kisa devre yapin. makinenizin fisini takinca direk enerjilenecek. ve skma programina alip deneyin. eger calisiyorsa sorun aynidir.
ben kisa devre yaptiktan sonra yan sanayi anahtar aldigim serviste bu mevzuyu anlattim olayi aynen dogruladi ve 10 yil ve daha yasli makinelerde bu problemin cok oldugunu belirtti.
vefa borcumu bu konu ile ödedigimi dusunuyorum. iyi calismalar kolay gelsin...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,845
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst