400 watt metal halide problemi

Katılım
18 Ara 2014
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
38
elimde osram 400w metal halide lambalar var fakat verdiği ışık şiddeti beni tatmin etmedi. sonra biraz incelediğimde lamba akımının 4 amper olduğunu farkettim. bendeki balastlar 3.5 amperlik 400 watt hqi balastları.

lambayı en iyisinden osram36000 lumen diye aldık ama bu sefer düşük kalite balast yetersiz kaldı. 4.5 amperlik sodyum buharlı balastlardan kullansak lambanın ışık verme oranı artar mı? balastları lambalara uydurmak mı daha mantıklı yoksa lambaları değiştirip balastlara indirgemek mi?

bir de kondansatör kullanılmadı. kondansatör kullanmak neye etki eder bilmiyorum. ışık kalitesinde artış olur mu?

lamba: powerstar hqi-t w/d pro
powerstar-hqi-bt-400w-d-pro.jpg


balast: cata ct-2610
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Bence balastınızı değiştirin. Değiştirirken ateşleyicisi ile beraber değiştirin.

Girişe bağlı kondansatörün parlaklığa bir etkisi olmaz. Kondansatör şebekeye geri parazit gitmesini ve tesisatınıza indüktif yük oluşturmamasını sağlar. Faydalı bir uygulamadır. Olmazsa lambanız yinede çalışacaktır ama başka sorunlara yol açabilir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,166
Mesajlar
915,612
Kullanıcılar
449,931
Son üye
mecuxell

Yeni konular

Geri
Üst