4*1000 kva jenaratör

sdt6

Üye
Katılım
15 Ocak 2009
Mesajlar
8
Puanları
1
Arkadaşlar 4 adet 1000 kva jenaratör ve 2 adet 2000 lik trafo var. Bunlar iki ayrı adp panoyu besleyecek. Ancak kesin bir senaryosu yok nasıl bir yol izleyebiliriz.


Sent from my iPhone using KontrolKalemi Forumu mobile app
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
2 jeneratör 1 trafoyu,diğer 2 jeneratör 1 trafoyu yedekleyecek şekilde düşünülürse,kısa devre akımları küçük tutulmuş ! olur.Zorunluluk hali için,2 adet trafo arasında ( paralel çalıştırmamak şartiyle ) kuplaj şalteri yapılabilir.
2000 kva trafoların çıkışılarındaki 4000 ! amp. lik şalterlerin LSIV koruma karakterislikli olmasındada yarar var.
 
Son düzenleme:
L ,Uzun süreli termik koruma ( Long ),
S , Kısa süreli aşırı akım koruma ( Short ),
I ,Anlık ( İnstantanik ) koruma,
G , Toprak hatası koruma ( Graund ), ( Genelde,0,2-1 In arası ayarlanabilir )
V ,Toprak kaçağı koruması.( 0,5-30 amp. ayarlanabilir )
Şalterler : İhtiyaca göre,LI,LSI,LSIG,LSIV karakteristikli seçilebilir.
Büyük akımlı şalterlerde,başımıza dert olan kaçak akım rölesi kullanmak yerine ( sorunların çoğu,montaj hatasından kaynaklanıyor maalesef ) ,LSIV karakteristikli seçilmesi halinde toroid sorunu ortadan kalkmış
olur.
 
Son düzenleme:
Long , short , instantaneous , ground harflerininden toparlanmış bir kelime.
 
Sami bey bilgileriniz için teşekkür ederim. Ancak 2 trafonunda sistemde olması isteniyor. Biz adp 1 panosu için 2 jenaratör ve bir trafo ve diğer adp 2 panosu için 1 trafo 1 jenaratör atasak ve son olarak kalan 1 jenaratörü 2 farklı durum için yedeklesek mümkün olurmu.


Sent from my iPhone using KontrolKalemi Forumu mobile app
 
Her alternatif düşünülebilir.Ancak,şalter kısa devre akımları seçimine dikkat etmeniz gerekir.Trafoların paralel bağlanması halinde,bara kısa devre akımı 100 kA olacağından,ortak baraya bağlanacak şalterlerin 100 kA,bu panodan beslenecek pano şalterlerininde kısa devre akımlarının hesaplanan değere göre seçilmesi gerekir.Daha açıkçası,trafoları paralel çalıştırmayı düşünmüyorsanız,ihtiyaç duyduğunuz her şekil için uygulma yaparsınız.Jeneratör
senkronizasyonu önemli olduğundan, kuracağınız tesisatı çok kaliteli ! yapmaya özen gösterin.
İkiden fazla jeneratörün paralel çalışmasındanda kaçınmakta ! yarar var.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,582
Kullanıcılar
449,924
Son üye
xxdangee

Yeni konular

Geri
Üst