3sn gecikmeli çalışan devre lazım

ugur426a

Üye
Katılım
1 Ağu 2009
Mesajlar
28
Puanları
1
Yaş
36
Arkadaşlar, butona basıp ve basılı tuttuktan 3 sn sonra çıkış verecek , butondan elimi çekince duracak devre lazım. şu tarz bir devre tasarladım
ledd.jpg

Proteusta herşey normal gibi, ancak devreyi yaptığımda şu tarz bir sıkıntı var. butona anlık basıp bırakırsam lamba anlık yanıp sönüyor. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz. devrede nerede hata var veya butona basılı tutunca 3 sn sonra çıkış veren ve butonu bırakınca enerjiyi kesip eski haline dönen bir devre önerebilir misiniz. picsiz lütfen . saygılar.
 
Butonu yana kond ile 4 nolu pin arasına koy. Kond paralel direnç koymak da farz kısa aralıklarla basılırsa başa dönmez.
 
Butonu yana kond ile 4 nolu pin arasına koy. Kond paralel direnç koymak da farz kısa aralıklarla basılırsa başa dönmez.
Hocam cevabınız için teşekkürler, kondasatöre paralel direnç kaç ohm kullanmalıyım? bu devreyi araçta bagaj açmada kullanacağım. merkezi kilitte uzaktan kumanda kilit açmaya basınca 12 veren boşta bir uç var, bu devreyi yapınca o uçtan enerji alıp , kilit açmaya 3 sn basılı tutunca bagaj açılmış olacak inş.
 
Zamanlayıcı devrelerini incele mantık aynı ideal olanı deneyerek bul hesabını bilmiyrum.
 
Zamanlayıcı devrelerini incele mantık aynı ideal olanı deneyerek bul hesabını bilmiyrum.
sağolun hocam, eletronikçi değilim. dediğiniz gibi butonu yana kaydırırım. direnç yerine de pot koyar bakarım. deneye deneye. teşekkürler
 
butonu kaydırdım olmadı, proteusta da kondansatöre paralel çeşitli direnç değerleri denedim olmadı. Yardımcı olabilecek kimse yok mu? devreye buton koydum ama normalde buton yok,şöyle ki devrede hiç enerji olmayacak, 3 sn boyunca 12v besleme geldiğinde, 3 sn sonra devre çalışacak , enerji kesilince çalışmayı durdurarak eski haline dönecek(reset butonu tarzı bişeye basılmayacak) bir devre arıyorum. tabi anlık ve 3snin altında enerji gelince çıkış vermeyecek.
 
Aracımda merkezi kilit beyni şu şekilde
a592c474112cd7661ff7d03f2b48ebee.jpg

arka

e85df6cc4a447556cf0337cb6550c7a4.jpg


bu da anahtarı
b1679fe6e7923aca2621f7ce37942347.jpg


Anahtarda çan şeklindeki tuşa basınca hiçbir şey olmuyor. devreden de görüldüğü gibi röle kısmı boş. direnç ve diyotta eksik.

kilit açmaya basınca renkli kablolardan en baştaki turuncu olanına 12 v geliyor. normalde o kabloda enerji yok. şuan bu kablo boşta. ben de bu kabloya bir devre ekleyip kilit açma tuşuna 3 sn basılı tutunca bu kablodan 3 sn boyunca 12v gelince bagaj açmaya enerji verecek bir devre yapmak istiyorum. yukarıda hazırladığım devrenin girişindeki 12v bu turuncu kablodan gelen 12v olacak. buton olmayacak devrede haliyle. proteusta herşey normal gibi ama devreyi yaptığımda, kilit açmaya anlık basıp bırakınca röle de çekip bırakıyor. yardımcı olabilir misiniz lütfen?
 
Sa arkadaşlar bende aynı soruyu merak ediyorum lütfen yardımcı olurmusunuz?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,906
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst