3fazlı asenkron motordan elektrik enerjisi üretme;

Emrah

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
21 Haz 2007
Mesajlar
842
Puanları
131
arkadaşlar sizce 3 fazlı asenkron motorlardan elektrik enerjisi üretilebilirmi;
öncelikle ben evet diyecegim fakat açıklamamı yorumlarınızın sonunda belirtmek istiyorum.
saygılarımla;
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Sayın blacktoot

3 fazlı asenkron motorunuzun miline generatore bağlayarak elektrik üretebilirsiniz, onun dışında duymadım, bilen arkadaşlarımız varsa öğrenmek isterim.
 
Roboelektronik ' Alıntı:
Sayın blacktoot

3 fazlı asenkron motorunuzun miline generatore bağlayarak lektrik üretebilirsiniz, onun dışında duymadım, bilen arkadaşlarımız varsa öğrenmek isterim.


bende duymadım varsa bilmeyi çok isterim
 
Evet enerji üretilir.
Bende yorumları takip etmek istiyorum.
 
bence üretilir çünkü her motor elektrik enerjisini iki yönlü çevirir hareketi elektriğe elektriği harekete
ama 3f asn motor la nasıl yapılır tam olarak bilmiyorum
 
rotorda artık mıknatısiyetlik oluşturulabilirse mili herhangi bir kuvvetle çevirdiğimiz zaman motor bağlantı klemenslerinden enerji almalıyız. yada rotoru sargılı asenkron motorun rotor sargılarına dc uygulayıp mili herhangi bir kuvvet ile çevirirsek yine stator sargıların bağlanmış olduğu klemensten enerji alabilir diye düşündüm. aklıma gelen bu farklı bir yöntem varsa paylaşırsanız sevinirim.
 
Arkadaşlar, alternatör veya dinamoların elektrik üretmesi, bir iletkende elektrik (emk) oluşabilmesi için manyetik alan içinde iken hareket ettirilmesi ilkesine dayanır.
Bu durumda, sincap kafesli 3fazlı asenkron motordan elektrik enerjisi üretmek, yapısını değiştirmeden ve/veya başka bir makineye akuple etmeden mümkün gözükmüyor.
 
kertenkelebek arkadaşımızın "rotoru sargılı asenkron motor" ilgili kısmına katılıyorum.

doctorX arkadaşımız da haklı

sonuç olarak asenkron motor direkt olarak enerji üretemez, ama mevcut rotor yerine sabit mıknatıs ya da uyartım sargılı (bilezik sistemiyle beraber) bir rotor takılırsa bu motorun alternatörden hiç bir farkı kalmaz. Enerji üretebilir hale gelir.
 
Asenkron motor dizel bir makineye akuple bağlanır ve senkron devrinde döndürülür stator sargılarına kondansatör bağlanır ve alternatör gibi enerji üretmeye başlar fakat bu enerji aydınlatmada kullanılabilir gücü fazla olmaz.Denediğim ve uygulamasını yaptığım için biliyorum.
 
Asenkron motorun rotorunu,yani sincap kafesini döndürerek gerilim elde ediliyorsa tek açıklama rotor saç paketinde kalması muhtemel artık mıknatısıyettir.Bu düşük değerli bir alan olacağından elde edilen gerilim ve güç çok düşük olacaktır.Verilen güç alınan güçten ne oranda yüksek acaba,verim % 80 oranından düşükse pratik uygulama olmayabilir.Bilenler bilmeyenleri aydınlatmalı.Selamlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,259
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst