380 v priz

Siz çektiğiniz 4*2.5 kablodan başka linyeleri de besleyecekseniz o kablonun kesiti sizi kurtarmaz. Kablo kesitini ek olarak takacağınız priz ve lamba sayısına göre büyütmek zorundasınız. Kablo kesitini büyütmeden başka priz ve lambalar beslerseniz o kablo çekilen akıma dayanamaz ve ısınarak bir süre sonra yanmaya başlar.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Yok yanı o kabloya vermıycem yuku sıgortanın ustune 4 luk kablo kllndım gırısı sıgortanın altından 380 le prız ve lambları beslıycem olur demi
 
Kaç priz, kaç lamba beslenecek. Bu prizlerden ne çalışacak, kaç amper akım geçecek bana bunları söylemeniz lazım yoksa yardımcı olamam.
 
Yemek yaparken bile ne malzeme kullanılacak kaç kişilik olacak bilinir böyle gözü kapalı tarif olmaz soru sormanın detay vermenin adabı var!
 
Eve yeni takacağınız bir klimaya bile bağımsız bir güç hattı (otomatik şalter-harici belli kesitli kablo,vb.) döşüyorsunuz.Siz kafanıza göre çekecekleri toplam akım şiddetini (toplamdaki amperini) tam bilemeden,hesaplamadan bu harici prizleri,lambaları,vb. ayni bu hattaki 2.5 mm2 kabloyla besleyemez veya harici bu diğer bağlantılarını hesapsız hiç yapamazsınız.Çünkü bu tür işler hesap/kitap işleridir.Hesapsız,gelişigüzel olarak bu işler yapılırsa maazallah tüm evlerin,işyerlerinin yanması,yangın riskleri,yani büyük güvenlik zaafiyetleri söz konusu olur.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,845
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst