34,5kV ENH iletkenler arası mesafe

ykmlbz

Üye
Katılım
27 Tem 2014
Mesajlar
45
Puanları
1
Yaş
41
Konum
BALIKESİR
Değerli arkadaşlar,
34,5 kV çift devre enerji nakil hattındaki iletkenler arası mesafeyi nasil bulabilirim? Direk tiplerinden bu bilgiye ulaşabilir miyim? Yardimci olabilirseniz sevinir, iyi günler dilerim
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
önemli olan tellerin yere, yola vs olan yükseklikleridir. sehimi kurtarmak için direk uzunlukları ve direkler arası yükseklik değiştirilir. direkler arası mesafeye göre travers ve konsol uzunlukları alınır. tip projelerde detaylı tabloları vardır.
 
Son düzenleme:
kaçıncı bölge olacak?
elimde zincir izolatörlü 3. bölge için 34,5 kv 477 mcm çict devre enh tip projesi var
 
2. ve 3 bölge karışık. Projelerde direk tiplerinin detayları var mı?
 
eğer arazinin bir kısmı 2. bir kısmı 3. bölgeye isabet ediyorsa 3. bölgeye göre hesap yapılır.Tarama ektedir. çıktı alarak kitap haline getirebilirsin. yalnız bendeki döküman SBA direkler için. iyi çalışmalar.
 

Ekli dosyalar

  • 3. bölge 34,5kV 477 MCM çift devre ENH Tip proje.pdf
    960 KB · Görüntüleme: 161
Son düzenleme:
Benimde bir sorum var soğuk, karlı, buzlu ve rüzgarlı yerlerde 34,5kV direk arasındaki mesafe ne kadar olmalı
 
Benimde bir sorum var soğuk, karlı, buzlu ve rüzgarlı yerlerde 34,5kV direk arasındaki mesafe ne kadar olmalı
Muratsener33 Merhabalar;
Soğuk,karlı,buzlu bölgeler için özel direk ara mesafesi seçilmiyor da proje esaslarında belirtildiği üzere bölgenin denizden yükseltisine bağlı olarak direk ara mesafesi ve direk tipi seçilir,ancak bölge çok rüzgarlı ise direk ara mesafe ve direk tipi belirlenirken rüzgar yükü artırılarak seçime gidilebilir.
Bununla beraber bazen proje aşamasında bölgeyi iyi bilen Mühendisler örneğin proje alanı 2. bölge olsa da 3 bölgeye göre proje yapıyorlar ki ilerde büyük sorunlarla karşılaşılmasın.
Aslında bizim proje bölge belirleme kriterlerimiz genelde iyi olmasına rağmen ne yazık ki gerek direk ve diğer ekipmanların imalatlarının kalitesi gerekse işçilik olarak her geçen gün geriye gittiğimiz için yeni yapılan hatlar eskisi kadar sağlıklı olmuyor.
Bu nedenle arazi sıkıntılı bir bölge ise,ulaşım zor arıza durumunda kayıplar çok fazla olacaksa mümkünse bir üst bölgeye göre imalat yapmak,mümkün değilse çok kritik noktalarda mesafeleri azaltıp biraz daha kuvvetli direklere geçmekte fayda var.

Kolay Gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,120
Mesajlar
915,179
Kullanıcılar
449,826
Son üye
SK.

Yeni konular

Geri
Üst