300 kw için kompanzasyon hesabı

ahmet55

Üye
Katılım
4 Haz 2008
Mesajlar
47
Puanları
1
Yaş
39
selamun aleyküm arkadaşlar.300 kwlık bir pano 20 adet motoru çalıştıracaktır.
motorların toplam gücü 280 kw tır.bu sistem için kaç kvar kondansatör gerektiğinin hesabı nasıl yapılır.:)
 
Son düzenleme:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
arkadas trafolu sistemmi ama yinede toplamda 166 kvar dır bunu bulman icin kompanzayon
hesabı programı var yine aynı kontrol kalemi.com
 
sayın ahmet 55 arkadaşım toplam gücü ve motor güçlerini yazmışsınız ama bu sistemin ihtiyacı olan kondanstör gücünü,kademe sayısını ve gücünü hesaplayacağınız zaman en sağlılkı yöntem kullandığımız röle analizatör özelliğine sahipse eğer roleye kademe falan bağlamadan roleyi şemasına göre bağlayıp akım trafosu değerlerini girdikten sonra farklı zaman aralıklarında (işletmenin yük değişimine göre bu aralığı siz tayin dedeceksiniz) çekilen reaktif güü görüp ona göre karar vermelisiniz yani bu işi tasarlarken kağıt kalemle klasik hesaptan ziyade yerinde analizatörle yapmak en sağlam ve garantilisidir. tabiki bu arada sistemse trafo vardır mutlaka onunda ihtiyacı olan sabit kondanstörü göz önünde bulundurmalısınız. kolay gelsin iyi çalışmalar dilerim
 
Sayın Genç arkadaşın verdiği değerler doğrudur, Motorların toplam gücü 280 Kw olduğu bir işletmede ortalama Cosfi 0,8 baz alınırsa, İstenilen cosfi ye ulaşması için yani 0,9999 ulaşması için gerekli kondansatör gücü 207 KVAr
olmalıdır.

Ama işletmedeki motorların bir veya üç fazlı olması bu durumu değiştirebilir. Çünkü bir fazlı motorlar için ayrı bir hesaplama çizelgesi kullanılır.
 
3 adet 50 Mf 400 volt kondastör tak işi tamla 270 kw eder toplamında ben yıllardır bu işi yapıyorum..
 
sayın genç arkadaş paylaştığınız dosya açılmıyor
 
3 adet 50 Mf 400 volt kondastör tak işi tamla 270 kw eder toplamında ben yıllardır bu işi yapıyorum..


sn.oscan35 3 adet 50 mf lik 400 voltluk kondansatör yaklaşık olarak 7.5 kvar eder.Bu kondansatör değeriyle bahsi edilen yükü kompanze edemezsiniz.


mikrofarad olarak yaklaşık 4180 mikrofarad kapasiteye ihtiyaç var.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,105
Mesajlar
915,013
Kullanıcılar
449,805
Son üye
berkayk304

Yeni konular

Geri
Üst