30 ADET PC VAR Jenerator Kaç kwa seçmeliyim

aydd

Üye
Katılım
19 Mar 2011
Mesajlar
41
Puanları
1
Yaş
43
arkadaşlar 30 adet pc var kaç kva lık bir jenerator almalıymı vede hangi marka tercih etmeliyim yardımcı olursanız sevinirim

power suply ler 400w çoğu 450 watta var 350 wat mevcut . peki birde şöle bir sorum olacak power suply kaç wat ise ona göre mi hesaplamam gerekiyor ? sonuçta power suply 400 wat ise 400 wat çekecek diye bir durum söz konusu değil herhalde?
internet cafe için .alınacak bir tane buz dolabı var önü camlı market tipi 31 tane pc var 1 tane lazer yazıcı var monitörler LCD ekran 21 inc 12 adet 18.50 inc 19 adet
nasıl hesaplayabilirim? ölçüm yolu varmı acaba? pensampermetre ile bakın gibi yazılar okudum bende pensampermetre yok sonuçta . bu arada dizelmi yoksa benzinlimi almalıyım bizim burada 4 günde bir kesiliyor .her hafta kesinti yaşıyabiliyoruz burada . hangi marka ve hangi model almalıyım benzinlimi dizelmi birde kaç kva işimi görür?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Aslında kesintiler kısa sürüyorsa online ups almak lazım. Çok kesinti oluyorsa elektrik kalitesizdir zaten. Elektrik kesildiğinde jeneratör devreye girene kadar tüm pcler kapanacaktır ayrıca. 400w olarak hesaplarsak monitörleri ve lazer yazıcılarıda içine almış oluruz. PCler 12.400w yapıyor desek buzdolabını da ekleyelim o da 100 çekse 12.500w yapar. 1kva da yaklaşık 800w yapıyor. 15KVA bence ideal (ek başka aletler, güç arttırımını da hesaba katarsak)

4700 liraya 15kva upsler var. 60 pc kapasiteli diyordu hatta broşürde. Ya fcm ya tunçmatik geçen gün bakmıştım markadan emin değilim. Destek süresini de firma ile görüşebilirsiniz. Jeneratörler hakkında bilgim yok.
 
Enelden memnun kalan çok az var araştırmalarıma göre...
 
kesintiler kısa süreli değil hocam gittimi 5 -6 saat gelmediği oluyor bazen sabahtan akşama kadar. jeneratör almam gerekecek ups ile yetmez ups kaç saat lik bir dayanım gösteriyor ?

bu arada jenerator hangi modeline bakıyım benzinlimi dizelmi ? hangi marka?

LPG li var sanırım bu modellerde önerirmisiniz? lpg doldurmak için benzinliğe gitmek gerekecek kendimiz dolduramayız herhalde:D

ve 2 zamanlı ve 4 zamanlı diye özellikleri var ne farkı var hangini seçmem gerekecek?
 
Son düzenleme:
Merhabalar
öncelikle sizin bulunduğunuz işletmeye jeneratör şart bunu sizde biliyorsunuz ancak elektrik kesilmelerinde pc'lerin kapanmasını istemiyorsanız UPS almanızda gereklidir.
jeneratör alma konusunda ciddi iseniz alacak olduğunuz jeneratör 18 KVA dan aşağı olmayacak diye düşünüyorum tabiki verdiğiniz bilgiler doğrultusunda.ancak jeneratörünüz dizel ve otomatik olacaktır ve benzinli ile uğraşamazsınız ve emin olun pişman olursunuz.Alacak olduğunuz jeneratör firmasını arayın ve önce güç ve yer tesbiti yaptırın bunun için kimse ücret talep etmez.
Birde jeneratör alırken KVA yükseldikce fiyat artışı fazla olmayacaktır yani 15 kva yeterli olabilir ama 20 kva ile arasında çok bir fiyat farkı yoktur ve her zaman işletmenizin kurulu gücünden daha fazla güçte bir jeneratör almanızı tavsiye ederim.
İlerleyen zamanlarda yeni cihazların eklenebileceği de düşünün.
iyi çalışmalar.
 
Arkadaşlara bende katılıyorum.Uygun güçte ve ya sayıda UPS gerekirken onlarında akülerinin boşaldığında hesaplanandan daha fazla güçte jeneratöre ihtiyacınız olacaktır.

Kabaca hesaplanırsa:
31 pc (12400 W) + 31 monitor (1500 W) + yazıcı (300 W) + buzdolabı (600 W) + acil aydınlatma (500 W) + havalandırma (200 W) + modem,hub,yazarkasa (50 W) + "bukadar jenerator gürültüsünü boşuna çekiyoruz ?" diyen komşuları susturmak için 5-6 ampul çıkışı (300 W) = 15850 W = 15,85 KW en az ihtiyacın olacak güç miktarı.Tabiki bunların hepsini aynı anda kullanabildiğini düşündüm.Bu değere boşalan UPS dolarken ihtiyaç duyulacak güç eklenmedi. Yaklaşık olarak 15-16 KW üzerine yaklaşık % 30 u kadar daha eklenir ve en az 20 - 23 KW lik bir jeneratore ihtiyacınız olduğu ortaya çıkar.

Böyle bir jeneratörde çevreyi oldukça rahatsız edecek görültü çıkarır.Ses izolasyonu yapmazsanız şikayet üzerine sürekli belediyeye ceza ödersiniz.Komşularınızla aranız açılır karakolluk veya hastanelik olunabilir.

Yeriniz nerede bilemiyorum.Doğalgaz kolayda ise ve işinizi uzun yıllar sürdürmeyi düşünüyorsanız size doğalgazlı jeneratörleride düşünmenizi öneririm.Yakın gelecekteki petrol zam ve krizlerinden fazla etkilenmemiş olursunuz.Ayrıca benzin veya mazot için depolama yeri / tehlikeleri için kafanız rahat olur.

Birçok jenerator firması var.Gel deyince çabuk ve ucuza gelebilen firmaları çağırın koşa koşa gelirler öneri + fiyat tekliflerini sunarlar.

Umarım fikir yönünden faydam olmuştur.Hayırlı işler,bol kazançlar.
 
lazer kesmelerde bizde enel kullanıyoruz sorun çıkmıyor 6 yıldır kesintisiz çalışıyor.aküler yaklaşık 4 yıl mekanik ömürlerini doldurunca değişiyoruz ENEL kullan derim ENEL ENERJİ diye aratabilirsin.CROWBAR arkadaşımız nerde araştırma yapmış bilmiyorum ama ben enel müşterisi olarak iyi diyorum..
 
amerikayı yeniden keşfe gerek yok arkadaşlar olması gereken olay şu sadece kasaları besleyecek bir ups alacaksın tahminime göre oda 10 kva 12 kva arası bir şey olacak ekranları bağlamana gerek yok . vede ups kaç kva aldıysan en az 1.5 katı jeneratör alacaksın.
marka belirtmeye gerek yok çtürkiyede zaten jeneratör için motor imal eden yok 1 2 firma var onlarında ekişpmanları çin malı türkiyede jeneratör sektörlerinin hepsi motor ve alternatörü yurt dışından getiriler bir kaç alternatör firması hariç bu nedenle çin malı motoru olan jeneratör alma . bana kalırsa 1500 devirli perkins motorlu yada deutz motorlu yada iveco ların 2. ellerinden uygun fiyata bulabilirsen hemen al onlar sıfırdan az pahalı olabilir ama onlara 10 basar
 
Bazı arkadaşlar ups demiş ups ne kadar idare edecek sanki
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,849
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst