3 sensör tek transmitter ?

Katılım
23 Ocak 2011
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
38
Selam arkadaşlar bir sorum olacak yardımcı olursanız çok sevinirim.Öncelikle şunu berlirteyim devre elektrik kumandası ile olacak.

Sorumuz şu ; 3 adet pt 100 sıcaklık sensörümüz var ve bir tek transmitter var.Transmitterin tek pt100 girişi var.Yani girişine pt100 leri sıralı olarak vermem gerekiyor.Bunu şöylede tarif edebiliriz.3 rölemiz var ilk olarak 1 numaralı röle çekecek 2-3 duruk olacak,10 sn sonra 2 numaralı röle çekecek 1-3 duracak,en sonunda ise 1-2 duracak 3 çekecek.Bu sürekli bir döngü olarak dönüp duracak sabit kalmayacak.

Not: Pardon arkadaşlar.İstediğimiz bunu elektrik kumanda devresi ile yapmak ve bir yada en fazla iki zaman rölesi ile olması gerekmekte istenilen kadar normal röle kullanılabilir.
 
Son düzenleme:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyiymiş de ne istediğini yazmamışsın :)
 
Her PT100 değerini, röleler üzerinden transmittere aktarmak ve plc de degerlendirmek veya bir indikatörde görmek istiyor.
 
Arkadasım bu devrenın kumanda devresini mi istiyorsun?
 
Her PT100 değerini, röleler üzerinden transmittere aktarmak ve plc de degerlendirmek veya bir indikatörde görmek istiyor.
Onu anladık Sn. zeybek lakin arkadaş ne tür bir yardım istediğini yazmamış.
 
Sanırım şöyle bir devre istiyor çizim ektedir.

Bu tip devreler için çok çeşit kumanda yapılabilir. Ben en basitine kaçmaya çalıştım. Burada püf noktası ZR3 ün kendine reset atabilmesidir. Bazı marka roleler bu konuda pek başarılı değil. Sanırım yıldız üçgen zaman rölesi ZR3 için daha ideal olabilir. Yada bir role daha koyup bunu kapalı kontaklarından geçirilebilir

PİC ile yapılabilir , akıllı role, PLC ile yapılabilir. Basit logo ile yapılabilir. Farklı kumanda mantıkları ile yapılabilir. Su pompaları için sıralı çalıştırma röleleri var buna benzer cihazlar kullanılabilir. VS VS VS
 

Ekli dosyalar

  • 3 Sensör 1 cihaz.jpg
    3 Sensör 1 cihaz.jpg
    51 KB · Görüntüleme: 31
hiç uğraşma 100 tl ye ne mini plc ler var.
 
GLC186R 8/6 IO lu CPU VE GXM-40U 4 kanal sıcaklık modülü ile hem basit hem de ekonomik halledersin
 
Tek zaman rölesiyle uğraştım ve yaptım buyrun ekts çizimi atıyorum.
pt100 çızım.png
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,242
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst