3 fazlı rezistans kontaktöre nasıl bağlanır

Aslında mesaj sayımı dahada arttırmak isterim ama bu konuda bir okul okumadığım yada mesleğim farklı olduğundan genelde konuları okuyarak geçiyorum. Öğrendiklerimde buradan

Sanırım üzerine yanlış damga basılmış olacak. İnternetten baktım aynı boyda 10 kw yazıyor. Toprak kısmı yapılmamış ama toprak hattını rakorun kenarı müsait oraya delik açıp pabuçlu yaparım

Turkcell_T_Tablet cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Bu arada sormayı unutmuşum kabloyu silikon kabloyu kanalından dış mekandan geçirmemde bir sorun olmaz dimi.

Turkcell_T_Tablet cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
@M.balibey arkadaşım merhaba
@elektrisyenlik arkadaşın yorumuna ilave olarak, rezistansın terminallerine mutlaka silikon kablo ve kablonun rezistans terminaline bağlanan ucuna izoleli papuç takarak profesyonel bir montaj yapmış olursun. Rezistansın hesabını yaptım 11.4 amper akım ortaya çıkıyor.Rezistans hem omik yük ve çalıştıkça akım düşeceğinden 2.5 milimetre karelik veya 4 milimetre karelik silikon kablo ile yukarıda ki şemaya göre bağlantı yapabilirsin.
Kolay gelsin
 
4mm2 silikonlu kabloyu aldım izoleli pabuçlar mevcuttu kuyu ve hidrofor panosu yaptığımda kalan. C. Berkan Bey keşke gelen olsa bir akşamları müsaitim oda evde orayı burayı toparlayarak maksadım ustalık ücretinden kaçmak değil. Start stop butonu derken pako şalteri mi kastettiniz

Turkcell_T_Tablet cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Şekilde var Cüneyt ustam!. Kumanda ve güç birlikte. Bağlantıda bir eksik göremiyorum. Senin gördüğün eksik varsa tamamlarsan memnun oluruz.
Sigortalı kumanda yapmışsın ya stop-start buton da koyarsın dedim ben çizim yapamıyorum zaten sevmiyorum çizim yapmayı.Sigorta termostat güzel olmuş tabi ki!
 
Kumanda devresini sana anlatayım.10a otomattan Pako şaltere açma kapama olacak sonra termostata giriş çıkış olacak ve kontaktörün bobinine vereceksin a1 ucuna.a2ucunda direkt nötr bağlanacak.
 
Doğru düşünmüşüm demek ki teşekkür ederim tamamlayınca fotosunu buraya koyucam

Turkcell_T_Tablet cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst