3 fazlı regülatör seçimi ve bağlantısı hakkında yardım

hkns

Üye
Katılım
22 Nis 2007
Mesajlar
96
Puanları
1
Arkadaşlar Voltaj düşümü sorunu olan bir bölgede , kurulduğu tarihte kurulu gücü 7 kVa olarak hesaplanmış binaya regülatör bağlamak istiyoruz regülatör seçimini nasıl yaparız Ayrıca elinde bağlantı şeması olan varmı İlginize şimdiden teşekkür ederim
 
Kurulu gücü 7 kva derken yanlış yazdınız galiba. Kurulu güç kw. olarak belirtilir. Şu andaki gücü hala 7 kw. mı ? 10,5 kva'lık regülatör yeterlidir.
Ayrıca bağlantı şemasına ihtiyaç duyacağınızı sanmıyorum. Giriş ve çıkış klemeslerinde detaylı bilgiler var.
 
Sn ŞEF benim tam olarak bilgim yok o yüzden yanlış yazdım sanırım ilginize çok teşekkür ederim Binamız eski yaklaşık 20 yıllık o yüzden şu andaki gücünü bilmiyoruz Toplam gücü bulmak için çalışan alıcıların güçlerini toplamak yeterlimidir bilglendirirseniz sevinirim teşekkürler
 
Kullanılan tüm alıcıların gücünü toplamak yeterlidir demek yanlış olur. Bu bina konut olarakmı kullanılıyor, yoksa işyerimi, işyeri ise atölye tarzı bir işyerimi yoksa büro tipi bir yermi, bunlar önemli şeyler. Kullanılan cihazların hepsi aynı anda devreye girip girmediği önemli.
 
Sn ŞEF öncelikle vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.Bina konut değil işyeri Binamız da kazan dairesindeki 2dinamo var onun dışında bilgisayar florasan vb alıcılar mutfakta ızgaralı bikaç cihaz hepsi aynı anda devreye girimiyor.Sn. ŞEF benim bu bina tarzında birkaç tane daha kurulu gücü bulmam gerekirtiğnde yapmam gerekenler hakkında bana yol gösterbilirmisinizYani hesaplamaları nasıl yapabilirim büro ve atelyeler arasında hesaplamalarda ne tarz farklılıklar olabilir ilginize teşekkürler
 
arkadaşım kullanılan gücü bulmanın en kısa yolu şu:işletme girişine bir ampermetre tak bütün cihazlar çalışınca çekilen ampere bak çıkan en yüksek amper değerini voltajla çarp kullanılan güç çıksın.çıkan gücün bir üst kademesinde regülatör al kullan.
yada işletmenin girişine dijital kombi sayaç bağla toplam kullanlan kw cinsinden güç bu sayaçlarda yazar.bir kaç gün bekle ama her gün değerleri not al ki en yüksek gücü bulasın.gerçi bu sayaçlar en yüksek değeri bir kaç gün hafızalarında tutar ama yinede kontrol etmekde yarar var bence.böylelikle en yüksek kw'ı bulur bir üst güçte regülatörü bağlarsın.
 
kombi voltaj regülatörü bağlantısı nasıl yapılır? bu videoda...
 
Arkadaşlar burda dikkatimi çeken bir durum var. Kullanacağınız bu regulatör TRİFAZE mi olacak? Daha doğrusu komple binayı mı besleyeceksiniz? Bu durumda ana kesici (kofre) den sonra bağlana bilir bunuda tedaş kaçak kullanım alanı içerisine alıyor. Dairelerde kullanılacaksa monofaze bakır sargılı 10 kw regülatör dairelere gayet normal bir şekilde yeterli gelmektedir.
Birde bunların otomatik (servo) olanları vardır. bunların fiyatları daha farklıdır. Hangisi olursa olsun önemli olan bakır sargılı olanıdır. Kalite ve dayanma açısından. Kaç kw yı makıne yoksa cihazların üzerinde ki etiketde genelde yazmaktadır, üşenilmezde bakılırsa hepsi öğrenilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,132
Mesajlar
915,303
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst