3 fazlı asenkron motor yön değiştirme

sayın @ahnur bey ekts programının kütüpahanesinde en altında sıstemler var asansor sıstemide var ordan yapa bılırsınız
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
yardımlarınız içi öncelikle teşekkür ederim bu gönderdiğiniz devreleri sürücüye adapte edebilirmiyim çünkü motorların yavaş hareket etmesi için sürücü şart bir de küçük bir sorum daha olacak bir sürücüye iki motor bağlanabilir mi ?
 
Bir sürücüye iki motor bağlanır!Ben bağlayıp çalıştırmadım ama daha önce konusu oldu!Motorlarınız 1,5kw ise sürücünüz 3kw olmalı!Ve her iki motorda aynı devirde dönmeli!Bazı sürücü markaları iki motoru aynı anda çalıştırmak için tasarlanmış sürücülerde çıkarmış daha önce açılan konuda bir arkadaşımız bir arkadaşımız paylaşmıştı!
 
Bu da son daha da başka birşey istemiyicem sizden :)
bu resimlerdeki devrelerin içerisinde olan malzemelerin listesini çıkarabilir miyiz.
malzemeler arasında kontaklar var onarın tam olarak ne olduğunu anlamadım ne işe yarar ve görevi nedir.
Ve gerçekte parçaları aldıktan sonra bağlantılarını nasıl yapabilirim ekts programında kolay bir çizgi ile yapılıyor ama gerçek hayatta bu kadar kolay olduğunu sanmıyorum yardımlarınız için teşekkür ederim.
Amacım babama yardımcı olmak bu konularda çok fazla bilgim yok tüm bu sistemi yapması için elektrikçi babamdan 2 bin lira istemiş benimde elimden geliyor sizlerde yardımcı olursanız sistemi kurarım.
1v6gzY.jpg

0nRG79.jpg
 
bir surucuye etiket degerleri aynı olan 2 motoru baglaya bılırsın

i ve g kontaktorlerı yerıne bır adet röle alırsın onları kullanırsın surucuyu bunlar ile kontrol edersın ileri geri
 
bu cevabınız ile bir haftalık araştırmam ve bu araştırmalara göre satın aldığım malzeme listesi yalan oldu gibi.
röle bağlantısını nasıl yapabilirim.
 
kontaktorleride kullana bılırsın ama role daha guzel gozukur hemde yer kaplamaz surucunun uzerınde gereklı parametre ayarını yaptıkdan sonra ılerı gerı yaptrabılmen ıcın baglantı klemenslerı vardır r1 r2 r3... veya x1 x2 x3 .... vs yazar onlara surucu uzerınden +24 voltu gondereceksın okadar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,276
Kullanıcılar
449,846
Son üye
g-silver

Yeni konular

Geri
Üst