3 faz + toprak çalışan cihaza kaçak akım rölesi bağlanırmı

Bizler yaşadıklarımız tecrübeleri ve sonuçlarını meslektaşlarımıza anlatmalıyız ki onlar da üzerine birşeyler koyup kendilerini geliştirsinler. Yoksa bizim işi öğrendiğimiz zamanı ve çabayı sizde aynı şekilde harcayıp işi öğrenirseniz hiçbir gelişme sağlayamayız (Üniversitede elektrik makinaları dersime giren İTÜ'de profesör Faik MERGEN Hocamın lafıdır kulakları çınlasın süper bir hocaydı)
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Bir yarışmada ikinciyi geçen kaçıncı olur sorusu geldi aklıma birden :)

Ben babamda tohumken elektrikçiydim Sn hocam çünkü babam elektrikçiydi en büyük avantajım bu :)
Yine de kendine çok güvenme Sn.@yaşlıuzman. Bir tane deli çıkar elektrik meraklısı. :p O zaman yarışın sonu belli olmaz.;)
 
Yine de kendine çok güvenme Sn.@yaşlıuzman. Bir tane deli çıkar elektrik meraklısı. :p O zaman yarışın sonu belli olmaz.;)

Forumda bile çok çok değerli meslektaşlarımız var Sn hocam ayrıca benim kimseyle sidik yarışına girme gibi bir derdim de yok. Doğru bildiklerimi meslektaşlarımla paylaşma çabası içindeyim diğer bir değişle ilmimizin zekatını vermeye çalışıyorum.
 
Bu dengesiz akımın diğer fazlar üzerinden tamamlaması olayını ben anlamadım diyen olursa direnç değerleri farklı 3 adet rezistans alıp yıldız bağlasın nötr'de vermesin kaçak akım rölesi bağlayıp denesin.

Başıma gelen olayıda anlatayım bu arada:
üç faz beslenen bir villa vardı, bizim salak eleman nötr yani mavi nya'yı sayac terminaline sokarken ucunu az açıp izoleden ittirince izolenin üzerine vidalama yapmış. Enerjiyi usta veriyor dairede yükler dengesiz nötr yok gerilimlerin biri tavan biri taban yapıyor. Usta telefonla aradı ben ofisteyim, abi enteresan durum var kaçak akım atmıyor bir odada lamba patlayacak gibi diğerinde mum gibi ne yapacağımı şaşırdım dedi. Nötr kopuk bulman lazım dedim.Yönlendirmemle sıkıntıyı bulmuş sana helal olsun dedi ama kombinin kartını yanmaktan kurtaramadık.
Olur böyle şeyler Sn. @YaşlıUzman. Lütfen elemanlarımıza salak diye hitap etmeyelim. Düşmez kalkmaz bir tek Allah. Hatasını anlamış ve bir daha daha dikkatli olmayı öğrenmiştir. Cana geleceğine mala gelsin.:p
 

Forum istatistikleri

Konular
128,164
Mesajlar
915,595
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst