3 faz kısa devre, iç tesisat

husevim01

Üye
Katılım
12 Kas 2010
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
35
Merhaba arkadaşlar

AG hattında oluşan 3 faz kısa devresine karşı iç tesisatı hangi eleman korur? yada böyle bi eleman var mı? Eğer elektronik cihaz yanmışsa burda sorun nedir? Yardımcı olursanız çok sevinirim önemli bir konu...........
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
soruyu bir az acarmını ...ne öğrenmek istiyorsun ?
AG kısa devre acma elemanı kesiciler dir ...
 
önce problemin ne olduğunu belirt ona göre yardımcı olmaya çalışalım. Og de ayırıcı sigortaları vardır.
 
Sn.husevim01,soruyu anlaşılır bir şekilde sormamışsınız.Benim anladığım şekli ile Şebeke AG hattında Kısa devre olursa abonelerdeki iç tesisatlardan bahsediliyor.Bu durumda iç tesisi koruma aşırı gerilim ileticiler(İç Yıldırımlık) ve aşırı düşük gerilim koruma röleleri tarafından sağlanır.
 
arkadaş sanırım şöyle demek istiyor kendi tesisatından önce bir kısa devre meydana gelirse devreyi kesecek bir röle varmı diyor sanırım vardır herhalde araştırmak lazım
 
Sorun şu Tedaş ta çalışıyorum ve yapılan bir hata nedeniyle AG şebekesinde faz faz kısa devresi oluştu.
Bu durum bazı abonelerin elektronik cihazlarının yanmasına sebep olmuş.
Kısa devre anında bi apatmanın ana tablosunda enerjiyi kesen bir eleman var mı? Umarım açıklayabilmişim dir
 
SIEMENS Gerilim kontrol rölesi Tip:3UG4615-1CR20

İşletmemizde faz kontrolu icin kullaniyoruz. Dökümnları incemende fayda var.Aşşagıdaki linkden datashet olarak verilmis.

Otomasyon"https://www.distrelec.com/ishopWebFront/catalog/product.do?language=en&shop==YY&series=1&id=01&node=DC-94824&artView=true&productNr=221047"]duct.do?language=en&shop==YY&series=1&id=01&node=DC-94824&artView=true&productNr=221047[/URL]
 
Kısa devre akım açma süreleri kısa olan ani açmalı sigortalar kullanılırsa bu bir derece önlenebilir.. Daha yüksek maliyetli olan kısa devre koruma elemanları var ,ama bunları aboneler veya tedaş alır mı ?
Bu yanan cihazların bedelini Tedaş karşılıyor mu ?
 
Tedas kopmansazyon dengeszligini bile kullanıcıya maletmeye calisr. Dediğin gibi hassas güç analizatör roleleri var, ama maliyeti yuksek diye eğer cıkış fiderinde onemli kullanıcılar yoksa Tedaş daha basit kesici roleleri tercih ediyor (bagli bulundugumuz indirme istasyonu hakkında). Biz bile fabrikayi devreye alma denemelerinde kurulu gucumuzu bildirmemeize ragmen, bir çok kesinti yasadik. Sık sıkda dalgalanma oluyor. Sistem duruyo yeniden devreye alma faln uretim dısı enerji harcamasi. Bunları tedasdan karşılama gibi bir durum rastlamadim. Yada bozulan cihazın Tedas tarafından karşılandıgını duymadım. Gerekli koruma onlemlerini almanız lazim, bu ring sebeke dalgalanma yada kesinti olabilir diye cevap alırsınız ancak.
 
İlginiz için teşekkür ederim

Diğer iller hakkında bir bilgim yok ancak biz faturası ile birlikte başvuran abonelerin zararını ödedik tabi fabrika kadar büyük bir tesisin zararı söz konusu olsaydı muhtemelen biz de bu masraftan kaçmaya çalışırdık çünkü özel şirketlerde hata kontrol mühendisinde olunca zararı ondan tahsil ediyorlar bu durumda o masrafı karşılamak imkansızlaşıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,949
Mesajlar
913,827
Kullanıcılar
449,595
Son üye
Ferden1011

Yeni konular

Geri
Üst