3 faz biri birine bağlanırsa ne olur

destan158

Üye
Katılım
4 May 2010
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
30
bu konuda düşünceleriniz nedir üç faz i bir birine bağlayıp enerji verdiğiniz zamana ne olur mesele trafoda daha buyuk güç verilip yıldız nokta nötr oluyor burada 3 faz i bir birine bağlarsak yine yıldız noktası olur mu şimdi den teşekkürler bu arada 2 faz bir birine değince patlama oluyor bunu biliyorum ama 3 faz da durum nasıl ???
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Kısa devre akımı en yuksek olan "3faz kısa devre hatası" oluşur. I"=c.Un/(1,73*|Z|) formülüne gore akım akar. Kısa devre yapılan yerin gerilimi ne kadar büyükse ve Z ne kadar küçükse bunlara göre doğru orantılı olarak kA mertebesinde kısa davre akımlarıyla karşılaşırız.
 
Üç faz birbirine aynı anda temas edeceği için o birleşen yerde enerji sıfır olur. Yani nötür gibi davranır.
 
Sayın burak. , yani dediğinizin yanlış olduğunu belirtiyor arkadaş.el_Turko'nun dediği gibi kısadevre akımı akar diye biliyorum bende, yanlış isek lütfen düzeltsin büyüklerimiz.
 
Ben lisedeyken bende hocamıza sormuştum aynı soruyu bende kısa devre diye biliyordum sormadan once ama (mühendis) hocam ücçü birleşirse kısa devre olmaz sıfır volt olur demişti nedeni fazlrın birbirlerini tamamlaması idi yani fazların birbirinden 120 derece olması ve birlesince birbirlerini tamamlaması diye anlatmıştı hocamız.
 
Peki dağıtım trafolarında sekonderindeki nötr noktasındaki 3 faz birleşiminde nasıl oluyor ? Orada neden böyle bir kısa devre akımı söz konusu değil ?
 
O 3 faz nötr (Yıldız) noktası ile direk toprağa veriliyor.Yalnızca tek ucundan yapılan bu ortak bileşen (Yıldız,nötr noktası) R, S, T fazının birer uçları da olduğu için,diğer R, S, T 3 faz çıkışının diğer uçları ise makina ve cihazlarda da kullanılmak amaçlı tam boşta kalıyor ve dağıtılan direklerle evlerimize kadar geliyor. Kapalı devre teşkil etmediği için de kısa devre akımları bu nedenle (asıl sorunun cevabı olarak) hiç oluşmamış oluyor,tek taraflı ortak birleşen bu nötr noktası ile.R,S,T fazından R ve toprağı (Topraktaki bu gizli nötr uç, işletme topraklaması noktasında kullanılan yere iletilerek de geliyor çünkü) kullanarak faz-nötr şeklinde tek fazlı (monofaze) R,S,T fazlarını bu toprakla birlikte kullanarak üç fazlı (Trifaze) elektriği kullanmış oluyoruz. İşin esası (Mantığı da) bu şekildedir. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,958
Mesajlar
913,911
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst