3 eksen CNC freze için metal seçimi

Katılım
8 Tem 2009
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
39
.













Merhaba arkadaşlar, 2m X 1,6m lik bir cnc tezgahı oluşturmayı düşünüyorum. Cihazı ahşap işlemede kullanacağım. Deneyimli arkadaşlara tezgah için bir kaç sorum olacak

1. tezgahın tüm eksenlerini lineer kızaklarla hareket ettireceğim. özellikle X ekseninde araba üzerine monte edeceğim metalin cinsi ve mm olarak et kalınlığı ne olmalı. (titreşim, paslanma, esneme gibi sorunların yaşanmaması için)

2. tezgahı kramayer dişli ile hareket ettirmeyi düşünüyorum. piyasada üretilen cnc frezelere baktığımda Düz Kramayer dişli kullanılıyor. Oysaki ben daha sessiz ve birkaç noktadan tutunma özelliği olduğu için HELİX kramayer dişli kullanmak istiyorum. Helixler düz kramayer lere nazaran bifaz daha pahalı. ama bunun bir örneğini görmedim. Helix kramayer dişlilerde benim farketmediğim bir sorun mu var?

3. tezgahın alt gövdesi için ne tür bir metal önerirsiniz? Tezgah alt metalleri kaynak la mı yoksa tamamen somunlarla mı sabitlenmeli?
 
1- Sorunuzdan anladığım kadarıyla bir çiziminiz yok. Yani cnc yapmak istiyorum demişsiniz ve buraya gelmişsiniz. Yanlış anlamayın azarlamak yada küçümseme amaçlı yazmadım. Belli tecrübeniz yok. Kullanacağın malzeme yapacağın çizime göre belli olur. Paslanmaması için güzel işçilikli boya yeterli olur.

2- Öncelikle HELİX değil HELİS

Helis krameyerin tek sorunu maaliyeti yükseltmesi :D

3- Somunla birleştirmekten kastınız nasıl bişey anlamadım ama sigma profil kullanıldığı zaman kendine özel bağlantı elemanları ile birleştirilir. O işin sağlıklısı kaynak yapıp bohrwec ile güzelce işletmektir. :)


Ayrıca 1. soruda anlatmak istediğiniz şey tam olarak nedir ?

zellikle X ekseninde araba üzerine monte edeceğim metalin cinsi ve mm olarak et kalınlığı ne olmalı.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,149
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Geri
Üst