250 kw motorda sorun var

avganlı

Üye
Katılım
21 Mar 2009
Mesajlar
186
Puanları
16
Yaş
50
iyi günler arkadaşlar. Perşembe günü 250 kw 315 kalıb bir motorumuz mil kesti.
Elimizde bulunan sargıdan geleli 1 hafta olan yedek motoru taktık. motoru yüksüz ( boşta) çalıştırıp yönünü kontol etmek için çalıştırdık. motor da çok aşırı bir gürültü , vınlama uğultu vardı. ve aşırı akım çekiyordu. motorun bağlantılarını söktüm. tekrar kontrol ettim herşey normal görünüyordu. yolvericiyi değiştirdim. tekrar çalıştırdım yine aynı sorun devam etti. bobinaj cıyı aradım bugun gelip motora bie de o bakacak.
Acaba sebep ne olabilir. herkese teşekkürler.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
2 faza kalmış olabilir. Eğer iki faza kalmadıysa rulmanları ve bobinleri kontrol et
 
merhaba;
motorun böyle ses çıkarması ve aşrı akım çekmesi(boştayken) saturasyondayken olur.
motorun stator sargılarının sarıldığı nüve doyuma gidiyor ve motoru saturasyona sokuyor.veya yol vericinizin çıkış filtresi arızalı zira motoru bol harmonikli akım ve gerilimlerle beslersen motor saturasyona girebiliir bence 2.yazdığım daha yüksek bir ihtimal harmonik derecesini tam hatırlamıyorum ama galiba 3 ve 3.katı harmonikler di motor vuruntulu çalışır...bide sürücüyü gözden geçirin......
 
bobinaj hatası çünki yerinde başka motor çalışıyor ve yeni motor bu işlemi yapıyor motor sarım şeklinin kontrolü gerekir.bence
 
Son düzenleme:
bobinajcı geldi motoru kontrol etti. rotordan şüphelendi. motoru söktü, götürdü. sonucu bekliyoruz.
 
bizimde abb den gelen motorda aynı sorun vardı kesin bobinajcı hatasıdır
 
bobinajcı hatasını düzeltti. motor geldi. enerji verildi ve şu an çalışıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,966
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst