%25 Elektrikte Tasarruf Diyor Sizce Yüzde Kaç?

bir ara bimde satılıyordu firmnın teknik destek birimiyle görüştüm( tabi bu onların söylediği)adamların bana söylediği resistansa sahip cihazlar için birşey ifade etmedigi diğer cihazların şebekeden çektiği elektrikle ilgili bir fayda sağladığı
 
Sanayide işe yaradığını duydum.Normal evlerde de işe yararmı
 
madem bu kadar tasarruflu neden fabrikar falan kullanmıyor.
 
Fayda sağlayacağını hiç sanmıyorum
 
Sanayide işe yaradığını duydum.Normal evlerde de işe yararmı

madem bu kadar tasarruflu neden fabrikar falan kullanmıyor.

Sanayi tesislerinde ve reaktif sayacı bulunan tün işletmelerde standart olarak uygulanan kompanzasyon işlemidir bu arkadaşlar.

Bahsedilen ürün içerisinde temel itibariyle kondansatör var ve prize takıldığı anda şebekeye paralel (sabit) olarak bağlanır.

Reklamlarda ürün devreye alındığında ampermetreden gözlenen akım değerinin düşmesinin sebebi ise şu: Ampermetrenin gösterdiği değer içerisinde akımın hem aktif hem de reaktif (indüktif+kapasitif) bileşenleri mevcut. Üründeki kondansatör ile indüktif özellikli alıcıların (motor, fan, balast...) şebekeden çektiği indüktif akım azaltılır. Ampermetredeki akım değeri azalır. Ama bizim monofaze sayacımız sadece aktif akıma göre ölçüm yaptığı için yapılan işlemleri algılayamaz. Kaydettiği değerde değişiklik olmaz.

Tamamen cingöz arkadaşların ticari kâr için piyasaya sunduğu bir üründür. Bu aralar reklamları da bol bol çıkmakta televizyonlarda.
 
Son düzenleme:
EMO Konuyu açiklayarak son vuruşu yapmış.Gerisi havanda ne döversen döv.
 
Bu kandırmaca cihazları hala satın alan var mı?
 
Evet bu cihaz küçük bir kompanzasyon cihazı ancak, fatura aktif için hesaplanır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,556
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst