24V luk buck-boost converter

Yani yedeğin yedeğini düşünerek tasarla. Sonuçta savaş alanında herşey olabilir. Sistemin hemen hemen her koşulda devamlılığını sağlarsan etkileyici bir sunum yapmış olursun.
 
Bence enerji kaynağı için dediğin gibi 3 faz jeneratörü kullan. Bu jenerator hem 3 faz motoru beslesin hem 220v u hemde ac-dc çevirici devreyle 24v u sağlasın. Bu jeneratör kamyon üzerinde değil silah sisteminin kendi üzerinde olsun. Olur da kamyona birşey olursa silah sistemi bağımsız da kullanılabilsin. Yine toplam gucu karşılayacak şekilde birkaç tane 24v 150a akulerin olsun. Onlar da sürekli şarj halinde bulunsun. Yine olur da jenerator devre dışı kalırsa invertor vs devrelerle o akülerden AC voltajları da halledersin. Bir de tüm bu güç kaynakları arasındaki koordinasyonu sağlayacak mikrodenetleyicili bir sistem tasarla.

Hocam tam anlamıyla istedikleri çözüm buna benzer birşey aslında sistemin devamlılığı da çok önemli. Bana baya bir fikir verdiniz. Size özelden soruyu gönderiyorum benim göremediğim birşey daha görürsünüz belki, yalnız bu cevap da baya bir ufkumu açtı çok teşekkürler.
 
Hocam peki böyle bir dizaynda dikkat edilmesi gereken en kritik noktalar ne olabilir kritik teknik gereksinimler yani?
 
Bir de hocam benim güç ihtiyaçlarım:

Ortalama Sürekli dc yük: 35A (24Vdc)
Maksimum dc yük: 100A (24Vdc)
Dc yük 30dk maksimum yükte kalan zamanda ortalama yükte çalışacak

Ortalama ac yük: 2kW
Maksimum ac yük: 15kW

Benim kullanacağım jeneratörün gücünü hesaplarken:

24*100+15kW=17.4 kW minimum olacak şekilde mi hesaplamalıyım? Yani ortalama durumlar göz önüne alınmadan maksimum durumlara göre mi hesaplamalıyım? Bir de jeneratörlerde yazan 10kW -20 kW güç değerleri bir saatlik verebileceği değerler değil mi?
 
ayrıca eğer askeri bir ürünse bu konvertörün yayacağı istenmeyen harmonikleride dikkate almalısınız. yoksa radar veya rf haberleşme kesilebilir. bu tür anahtarlamalı darbeler eğer kullanılacaksa çok iyi izole edilmelidir.


bu devre ltspice4 ile açılıp incelenebilir. bir denemedir.
 

Ekli dosyalar

  • LTC3780.asc.zip
    2.6 KB · Görüntüleme: 8

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,243
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst