220 voltu nerden vereyim

Bu omajlar cok dusuk bence voltaj vermeyin sekonder uc bunlar
primer icin omaji daha yuksek olmali.
 
Son düzenleme:
işin garip tarafı sekonder uç olduğunu düşündüğüm çıkış uçlarındaki en yüksek omaj da 0.04 ohm çıkıyor.
eve o uçlar çok daha kalındır. Onların sekonder olduğunu düşünüyorum. ama primer taraftaki uçların omajı neden bu kadar düşük onu anlayamadım.
 
Aceleniz yoksa tam irdeleyin ona gore verin. Su an telefondayim birazdan bir link verecegim. Incelemeniz icin.
 
Çok teşekkür ederim. Acelem yok. Sipariş verdiğim devrenin gelmesi en az 2 hafta bulur.
 
http://320volt.com/ups-trafosunu-degerlendirmek/

Su adresteki bilgileri okumusmuydunuz oradaki renkler sizin elinizdeki trafonun renklerine uyuyor mu? Bir bakmanizda fayda var.

Uymuyor ise bu trafoyu soktugunuz ups in karti duruyor ise uclarini tesbit etmemizde cok faydasi olacaktir.

Not siparis verdiginiz devreyi gor3bilir miyim? Link verirseniz sevinirim tesekkurler.
 
Link için teşekkür ederim. Evet onu okumuştum. Zaten o konudaki bilgilere dayanarak ampul ile test ettim. işin içinden çıkamayınca da üstatlara müracaat etmeyi uygun gördüm. İnşallah elbirliği ile çözeriz de güzelim trafo boşa gitmez.
 
Hangi sehirdesiniz beraber bakalim dicem de Antalya olmasi olasiligi cok dusuk.

Su var pirimer kablolari ince sekonder sargi kablolari kalindir. Yarin resimleri dikkatli inceleyeyim onerilerde bulunabilirim.

Kolay gelsin.
 
http://320volt.com/ups-trafosunu-degerlendirmek/
Merhaba.Bu ups trafonuz oldukça da büyük watt.'lı (VA'lı) görünüyor.Büyük güçteki trafoların primer 220vac girişteki sargılaroıomaj olarak düşük omaj verir,bu sizi hiç yanıltmasın,çok normaldir,oysa sekonder taraftaki sarımlar çok kalın telli olduğundan 0.04 ohm yani sıfıra çok yakın değerde olması da çok normaldir,lambalı ölçümlerde bir hatanız yoktur.Ups 12 voltla yani tek 12 voltluk kuru bir aküyle çalışıyorsa 2 * 7.5 volt simetrik sekonder çıkışlı (Ups için tersi yani girişli) olması kuvvetle de muhtemeldir.

Elinizde 15 volt ac veren (Amperi çok fazla da önemli değildir,yeter ki çok düşük olmasın) ac/ac 220/15 çıkışlı başka bir trafodan bu 15 volt ac'yi kalın sarımlı simetrik 2*7.5 voltluk (Bir ölçümde 14.80 volt ölçmüşsünüz,bence asıl gerçek değeri de budur ve buna karşılık gelen uçlar mutlaka da 220 volt ac sarım uçlarıdır) kalın sarımlardan,ama ortadaki ucu es geçip en başlardaki uçlardan tam uyguladığınzda gerilimi yükselten trafo prensipli 220 vac hangi uçlardan bu anda alınıyorsa devamlı 220 vac'yi vereceğiniz uçlar da bunlar olacaktır.220'den ayrı 190 ve 250 voltluk sargı seçenekleri de ups trafolarında gerilim ayarlaması sırasında röleyle otomatik devreye alınır.Bu söylediğim şekilde 15 volt ac'yi orta uca dokunmadan her iki kalın sargı ucundan uygularsanız eğer,tam 220 volt ac'nin çıkabildiği uçları (asıl 220 volt şebekede devamlı kalacak olan) uçları böylece kolayca bulmuş olacaksınız.Kolay gelsin.
 
Merhaba.Elinizde başka (2.) bir trafo hiç bulunmuyorsa eğer,220 vac’yi seri lamba ile uygularken yanmayan kısmı ya 220 ya da 250 vac ucudur,çünkü 190 vac olursa seri lamba mutlaka yanar.220 vac’yi tam uygularken yanındaki komşu uçları avometrede ac ile ölçüm yaparken 220’den daha yüksek örneğin 240-250 vac gördüğünüz uç hiç seçmeyeceğiniz bir uç olur,ama 220 den daha düşük 200 vac gibi değerde olanı ise tam 220 vac’nin uygulanacağı doğru olan uçdur.Bu ölçüm sırasında 220’nin nötr ve faz ucunu iyice sabitleyip bantlayarak ölçümü bu şekilde de yapmaya sigortayı artırmamaya özel dikkat edin.2.trafo ile bu 220 vac’yi bulmak o açıdan güvenli olduğu için özellikle belirtmiştim.Boştaki 2’li başka bir uç ise akü şarj etme devresi için ayrılmıştır.Kolay gelsin.
 
Teafoda resimlerde durus olarak sag soketli kisim cikis sekonder uclari gibi gorunuyor. Genelde kirmizi uc arti uc direk bataryaya baglanir. Trafo buyuk gorunuyor. Su bilgi onemlidir.

Bu ups trafosu kac akulu bir ups?

Olcu aletinin bir probu kirmiziya diger ucu mavi yada kahvede kalacak ve diger uclara seri lamba ile voltaj verdigimizde aku voltajina yakin bir voltaj okumamiz lazim. 12 voltsa 7.5 volt gibi bir deger okumamiz lazim.

Bu ups de kac aku var di?

Bu sorunun cevabi ile devam edelim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,619
Kullanıcılar
449,933
Son üye
selcukbatman54

Yeni konular

Geri
Üst