220 voltu 3.2 volta düşürme

Katılım
2 Ağu 2007
Mesajlar
51
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba ben bir LED devresi kurdum ama LEDlerin Datasheetinde 3.2 volt değeri var LEDlerin uzun ömürlü olması için 220 voltu nasıl 3.2 volta düşürüp yıllarca sorunsuz çalışmasını sağlayabilirim. Potansiyometre ilerde bi sorun oluşturur mu. LED devresi 500 LEDden oluşuyor. Ortalama 39-40 watt çekiyor.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
mehmetkumru arkadaşım, uzun ömürlü bir iş çıkarmak istiyorsan işi ehline bırakacaksın (Benim düşüncem.). Bir bobinajcıya gidip 40-50W'lık 220V giriş 3,2V çıkış veren bir trafo sardıracaksın (veya eski bir trafoyu modifiye ettireceksin).
Devrenin elektronik kısmına da 3,2V'u sabitlemek için ayar yapacaksın. (Şebekeden her zaman 220V'u okuyamazzsın, 215-240 arasında değişir!).
haydar001 in düşüncelerini de dikkate al.
Seri bağlı LED'lerden herhengi biri azrızalanıp yanmazzsa o seri LED'lerin hiçbiride yanmaz.
 
genç arkadaş katılıyorum trafonu özel yaptıracan ledleri seri bağlama biri arızalınırsa hiç biri yanmaz
 
FeRRaRi TR ' Alıntı:
7805 entegresi ile 5v a düşürebilirsin

Sn.FeRRaRi TR

7805 entegresi DC gerilimde çalışmakta olup input voltajı max.25 volttur bu yuzden bu tarz bır uygulamada kullanılamaz.
Bu konuda sn.genç arkadaşa katılıyorum en mantıklı ve kesın cozum trafo sardırılması olacaktır.
 
Haklısın ben adaptörden çevrilen 20v için kullanmıştım belirli bir aralık için yapıyordu. Bu şekilde deneyebilir. Tabiki tam çözüm değil ama aklında bulunur.
 
uzun omurlulugun standardı nedır sana gore once bunu dusun trafo bıle kullansan bundan sonra regulasyon entegrelerı varaktorler gıbı ve daha ust duzey secenekler mevcut bende once bulabıldıgın herhangı bır trafo ıle voltajı bellı aralıklara getır ardında kopru dıyotlar ve rc ler ıle voltajı dc ye cevır ardındanda hada stabıl olması ıcın 7805 kullan sonrada kullanacagın yapıya uygun akım harcayıcılarla ledlerını sur sana kolay gelsın
 
En iyi çözüm trafo yardımıyla gerilimi düşürüp köprü diyotlada doğrultmak sanırım.(daha önce forumda arkadaşlar banada yardım etmişti)Elektronik bölümüne sor istersen.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,889
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst