220 Volt Yardımcı Sargılı Motorlarda Hız Kontrolu Yapılması Hakkında

gezer77

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Katılım
14 Kas 2006
Mesajlar
1,589
Puanları
73
Yaş
55
Ege Üniversitesinde görev yapan Yrd.Doç.Dr Necdet Yıldız hocamızın bu konu uzerine yaptığı çalışma ile ilgili yazıyı sizlerle paylaşmak istedim.

Alıntıdır.Soma MYO Teknik Bilimler Dergisi
 

Ekli dosyalar

  • 12sayi5.rar
    557 KB · Görüntüleme: 824
Son düzenleme:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Teşekkürler.Acaba yeni nesil klima sistemlerinde kullanılan da bu değilmi.İnvertör tip diye satılanlar için söylüyorum.
 
220 v 3,3 kw yardımcı sargılı kondansatörlü ve merkezkaç anahtarlı (bobinajcıların platin dediği şey ) tek fazlı 1500 devir motorun hız kontrolu nasıl yapılır bilgisi olan varmı aceba. Yeni konu açmak istemedim başlık tam istediğim şey ama içerik çok yavan. Nerde anlatılan pic devresi nerde onun kartı nerde oun kodları. nerde sonuçlar. Bu yazıyıyı bir üniversite meslek yüksek okulunun bir görevlisi yazmış biede. Masal anlatır gibi anlatmış.
Lütfen yardım edin arattım bulamadım. Monefaze sürücüler varmı ? varsa nasıl olacak bizim kalkıştaki ana sargı ve kondan satörümüz. Kalkış frekansımız 10 hz olduğunda bu elemanlar hep devrede kalır. Muhtemelende aşırı akım çeker yanar.
Acizane frekans aralığımız 30-100 hz olsa kasnağıımızı küçültsek böylece yardımcı sargı gerektiği gibi devreden çıksa . ama 1500 devir olan motorumuz bu seferde normal çalışmada yüksek devir dönecek aceba motor bu devire mekanik olarak dayanabilirmi ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,042
Kullanıcılar
449,809
Son üye
yucelsenolgm

Yeni konular

Geri
Üst