220 volt fan motoru baglantısı

kskemre

Üye
Katılım
16 Ağu 2013
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
35
Oncelikle s.a.
Elimde 220v ısıtıcılı kare vantiratör var ancak bunun hiz ayarlari ve kabloya giris ucları sökulmus nasil tekrar toplarim.son halini kisaca anlatayim..
3kademe tusundan motor ucuna kadar 4x1.5 kablo gidiyo (siyah mavi kavhe sariyesil) ancak motor cikisinda 5 cikis var (kirmizi siyah kahve mavi gri) kahverengi ve siyah kablida kondansator bagli ve kahve rengi kabloda klemens takip 1 kablo daha cikartmislar (notr e gittigini soyluyolar) ancak olcu aletinin ohm bolumunden baktigimda geriye kalan kirmizi gri mavi kablolardan direnc gostermesi lazim ( hiz icin sarim farki) ancak yok goremedim sargilarmi yanik yoksa farkli bir olaymi var.bilgisi olan yardim edebilirmi..
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
58OkyD.jpg


Merhaba.3 kademeli ayaklı bir vantilatörün asenkron motoru (Daimi kondansatörlü) elektrik bağlantsı yukarıdaki gibidir. Ama kesin teşhis için resimler şarttır.Kolay gelsin.
 
Adsız.jpg
 
ozaman kırmızı gri mavi kademelere gircek kademenin ortak ucuna faz kahverengide nötrmü olcak
 
Motordan cikan kablolar bunlar biri lutfen yardin etsin
 
Heralde şöyle olucak kahverengi yani kondansatorlu uc faz diger kirmizi mavi siyah kademe uclari onlarda sirasiyla anahtara anahtarin ortak ucuda notre dogrumu
 
Düğmeler fanın mı ısıtıcının mı?
 
Of ya icini actim baktim calismamasinin sebebi sargilari kopmus zorlanmis takarken :/
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,240
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst