220 v 50 hz ile carpildim

bir çok tesisatta kaçak akım olsa bile elektrik verilirken!daha sonra çıkan arızalardan dolayı sökülüyor veya iptal ediliyor.arızayı giderip kaçak akımın normal çalışmasını kimse düşünmüyor.bir de piyasa malı adi ürünlerde çok hepsi üst üste gelince ne gerek var KAR değil mi?Ama bence çok gerek var ve her tesisatta olmalı kaliteli malzemeye ve kaliteli işçiliğe bir insan hayatı değmez mi?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
tabi ki. misal benim bir lenovo adaptörü var. eğer kar olaydı ben faz ile toprağı kısa devre ettiğimde olsa idi sigorta atmazdı.
tabi ben naptım? sigortaya bakacak yerde transistörleri söküp kaybettimb:)
 
Kesinlikle katılıyorum :) güvenlik deyince herkes konuşur çok önemli derler ama icraata gelince maalesef ki hiç bir şey göremiyoruz.
usta, ondan demedim. kar düzgün nasıl çalışır? toprak hattı ile değil mi? e bizimkiler aşağı 3 metre kablo çekip bir kazık çakmaya üşenir. gider nötrü toprak yapar. ve hatta üstüne hazır toprağı da beğenmeyip gene yapar. eh devamlı atıp durur kar da. bunu da kesmek için karı sökerler.
ama bilmezler ki şebekede nötr koparsa bu durumda nsenin hem çok elektrik harcamanı hem malzemeni koruyacak olan kardır?
 
elektrik çarpmasın farklı bünyelerdeki etkileri de farklı olabilir. bence kontrole gidin.
 
İşin ilginci konu sahibi arkadaşımız 07 temmuzda konuyu açmış olan @dethrone den haber yok konuyu açmış ama bi daha yazmamış..

Profiline baktım buralarda ama kendisi yok. @dethrone ses ver..
 
selam sıkıntı yok. sol taraf birz agrisdi bigün sonra geçti
 
İşin ilginci konu sahibi arkadaşımız 07 temmuzda konuyu açmış olan @dethrone den haber yok konuyu açmış ama bi daha yazmamış..

Profiline baktım buralarda ama kendisi yok. @dethrone ses ver..
Başka konular açtı bu konuyu hatırlatacak mesaj yazdım ama anlamadı ki mesajımı alıntılayıp alakasız soru sordu, galiba çarpmanın etkisinden :).
 
Atışma yeri değil, cevabından belli ne anladığın.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,957
Mesajlar
913,907
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst