20w solar panel

mirh01

Üye
Katılım
6 Eyl 2015
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
42
elimdeki ışıldağın aküsü sürekli boşalıyor 6v 4.5 ah aküsdü var ufak bişe 2. kez yeniledim bunu ben attım elimdeki 12v 60ah bağlantı kurdum bağladım ışık güzel veriyordu daha sonra duman çıkmaya başladı akım fazka geldi sanırım akü büyük olduğu için ..

ışıldağın + kağlosuna diyot lehimlesem tekrar aküye bağlasam olur mu acaba

aküyü 20 w solar panel ile dlduruyorum arada akü şart kontrol cihazı da var akü şarz kontrol cihazında direk lamba yerinden çektim kabloyu
 
Baştan ışıldağıda 12v yazmıştın sonra neden değiştirdin ?
 
Son düzenleme:
Duman cikmasi gayet normal.

Isildaginiz 6 volt ile calisiyor. Akunuz 12 volt. Bariz gerilim farkindan dolayi lamba yada lediniz surucu devre her ne varsa asiri gerilime maruz kaldigi icin kismen yanmis yada kavrulmustur.

Lamba kisminin resimlerini paylasirsaniz belki nasil bir duzeltme yada modifiye ile 12 voltta calisir hale getirebileceginizi soyleyebiliriz.

Kolay gelsin.
 
Merhaba.6 voltluk lambaya,radyoya,led sürücüsüne,vb.herhangi bir devreye, içinde voltaj düşüren ekstra regülesi yoksa,toleransı hiç yoksa voltaj da direk yüksek giriyorsa bozulur,yanar.Işıldak sürücü devresi 6 volta göreyse 6 voltu çok fazla da geçemezsiniz,hele 2 katını asla!

Diyotla silisyum diyotlarla (0..65-0.70 arası tane başına voltajı düşürür) voltaj düşürmede,çekilen akımın seri bağlı bu diyotlardan çekilen güvenli (Onları fazla zorlayıp ısıtmadan) akımdan fazla olaması gereklidir.Yani ışıldaktaki ledler bu sürücüsüyle max. kaç amperi çekiyorsa seçeceğiniz silisyum seri diyotları da o akımı (geçen gücü) karşılamalıdır,çok fazla ısınıp üzerinde gereğinden fazla voltaj düşümü veya dalgalanması olmamalıdır.Bu şartla 0.65 le çarpıp 12 den 6'ya düşmesi için kaç diyot gerekli o (Bu diyotların 1 amperlik veya 3 amperlik tipleri var) adet ve o tipteki diyotları seri bağlayıp + uca aküden diyotlar eşliğinde lehimlersiniz.

Böyle çalışması,yani 6 volta tam düşerek çalışması en güvenli olur.Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,864
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst