2016 Tübitak Alternatif Enerjili Araç Yarışları _ Teknolojik Gezilerim -64-

elektrofizikci

Usta Üye
Katılım
30 Haz 2007
Mesajlar
1,185
Puanları
181
Yaş
39
2016 Tübitak Alternatif Enerjili Araç Yarışları _ Teknolojik Gezilerim -64-

1-7 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek olan alternatif enerjili araç yarışlarının teknik kontrollerinin yapıldığı ilk günlerden karelerim. Yarışların olacağı günlerde müsait olamayacağımdan sadece ortamı merak edenler için ortamı ve araçların dinamik kontrollerinden kısa videoları sizler için derledim. Daha önceki yılların görüntüleri yine kanalımda mevcuttur.
İyi Seyirler.
Resimler: https://www.facebook.com/umityavuzarslan55/photos/?tab=album&album_id=558433544344898

Video:
 
Kusura bakmayın sn elektrofizikci ama bu mesajdaki içeriği eleştireceğim üstünüze alınmayın lütfen.
Tübitak bu tarz kısır döngü içerisindeki projelere destek vermek yerine, bu ve bunlardan farklı projelerde kullanılan malzeme, araç-gereçlere daha kolay uygun fiyatlarla ulaşabilmenin yolunu açsa da herkes faydalansa benim kanımca daha teknolojik/bilimsel ürünler ortaya çıkabilir. Yıllardır aynı şeyleri görüp duruyoruz. Kaçı yollarda trafikte yada kaçı piyasada satışta bu projelerin? Bize balık tutmasını geçtim hazır balığı bile vermiyorlar resmen elimizdeki balığı her yıl farklı farklı kızarttırıp duruyorlar. Adam gibi projelere destek vermezler abuk subuk projelere dünya para harcarlar. Zaten bazı kurum ve kuruluşların (RTÜK, TÜBİTAK vb) şu yaşıma geldim hâla ne iş yaptıklarını çözebilmiş değilim.
Şu güzel memleketimizde ne cevherlerimiz, ne zeki beyinlerimiz var ama bir çoğunda imkan yok, bir kısmı ise elindeki kısıtlı imkanıyla kendine destek bulamıyor. Bulanlar ise bu işin resmi kurumlarından geri çevriliyorlar. O ilgili kurum ve kuruluşlardaki motora bağlamış yosunlaşmış kafalı şahsiyetler yüzünden ne ciddi projeler gün yüzüne çıkamamıştır Allah bilir. Abuk subuk diziler koyacağına yap bir teknolojik programda koy gençler ilham alsın, yok mu elinde program? o zaman yapanlara destek ver de onların programları yayınlansın hem kendileri de bu ilgiden güç alsın.
Neyse yine ashabım sinirlendi yazıp giderim, kafa şişirmeyeyim fazla, kusura bakmayın arkadaşlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst