2008 model clio akü değiştikten sonra teyp şifre istiyor

Öğretmen27

Profesyonel Üye
Katılım
24 Tem 2013
Mesajlar
3,691
Puanları
956
Yaş
40
Ustalarım hayırlı akşamlar. Konu başlığında belirttiğim gibi servise başvurmadan 4 haneli şifreyi öğrenip teybi nasıl acabilirm. saygılar.
 
Ustalarım hayırlı akşamlar. Konu başlığında belirttiğim gibi servise başvurmadan 4 haneli şifreyi öğrenip teybi nasıl acabilirm. saygılar.

Merhaba,öğretmen27 hocam; araba teybiniz daha önce belirli bir şifreyle açılıp (4 rakamlı gibi) akü değişiminden sonra ayni şifreyle açılmıyorsa eğer,elektrik uzun süre gittiği için eprom hafızasını belirli bir sürede koruyan elektrolitik kondansötörünün de şarjı kapasitesiyle de sınırlı olduğundan tam tükenmiş ve bu yüzden silinip ilk fabrika ayarına RESET'lenmiş de olabilir.(Sadece benim varsayımım) Başlangıç olarak 4 haneli rakam hanesine sadece 4 adet 0 (sıfırı) yan yana yazarak,bu şifreyle teybin açılıp açılmadığını denemenizde yarar vardır diye de düşünüyorum.

Son günlerde scarttan takılan minik (Portatif) uydu aıcısında da kanalları sıraya koymamda benzer sorunla karşılaşmış,kullanma kılavuzunu sonuna kadar da okumuş,en son çare olarak da fabrika ayarı olarak belki 0-0-0-0 yazarsam şifreyi doğru girmiş olabilirim diye de düşünmüştüm.Nitekim öyle de oldu ve uydu kanalındaki tv kanallarını böylece satın aldığım yere de danışmadan kendime göre yeniden de düzenlemiş oldum.

Örneğin wireless veya kablolu ADSL modemlerde de varsayılan bir IP adresi,"admin" şeklinde bir kullanıcı adı ve şifre olarak da 1-2-3-4 rakamları genellikle de veriliyor.Siz ilk etapta bunlarla web tarayıcınızdan verilen bu IP numarasını kullanarak,bu yolla kendi IP numaranızı netten modeme de tanıtıyor,ADSL kullanıcı adı ve ADSL şifrenizi de yazarak ayrıca modeme kayıt ediyorsunuz.Geçici verilen 1-2-3-4 şifresini değiştirip de tam unuttuğunuzda,modemin arka yüzünde yer alan küçük bir delikten toplu iğne ile bastırdığınızda,bir RESET'leme işlemi modemde de oluşuyor ve modeminiz ilk fabrika ayarına,yani varsayılan ilk ayarlarına da geri dönmüş oluyor.Biraz detaylı anlatıp dikkatinizi biraz dağıtmış olabilirim,ama yazdıklarım belki bir emsal (fikir) teşkil edebilsin gayesiyle size tüm bunları detay vererek de anlattım.Kolay gelsin.Saygılarımla.
 
Cihazın fotosun modelini yazsanız daha iyi olurdu Sn. Hocam olmadı beraber tahmin yürütürüz
Şunu buldum umarım işine yarar
"dostum radyo şifresini ekranda code yazısında sonra görülen 0000 olacak olan bölüme gireceksin girme işlemi hakkında şöyledir ya radyonun üzerinde olan 1234 tuşlarını kullanacaksın yada direksiyon altında olan kumandayı kullanacaksın direksiyon altını kullanırsan daha iyi olur code bölümüne radyo şifresindeki yazan rakamlara getireceksin örn:şifren 2567 direksiyon altından önce 2 ye kadar topu çevir sonra kumandanın altındaki tuşa bas diğer basamağa geçer tuşa 1 kere basman yeterlidir sonra diğer basamakta kumandanın üzerindeki radyo değiştiren topu yarım ay şeklinde olan 5 rakamı yazana kadar çevir gene aynı şekilde kumandanın alt tuşuna bas hepsinde aynı işlemi uygula en son bütün kodları girince kumandanın altındaki tuşa basılı tut others yazısı çıkar radyoyu kapa yeniden aç işlem tamamdır eğer radyonun üzerindeki tuşlardan yaparsanda örn.olarak aldığımız 2567 sayısını 1 e 2 kere basarak 2 yazdırırsın 2 tuşuna 5 kere basarak 5 yazdırırsın 3 tuşuna 6 kere basarak 6 yazdırısın 4 tuşuna 7 kere basarakta yedi yazdırırsın gene direksiyon altındaki kumandanın al taraftaki tuşuna basarak onaylat işlem tamamlanır umarım yardımcı olmuşumdur"
 
Hocam burada kolega35 isimli arkadaşa teybin üzerindeki etiketin fotosunu gönderirsen kodu sana söyler nitekim birinede bu şekilde kodu söylemiş. Clio Teyp Kodu Nasıl Girilir? - Sayfa 11
 
Sayın binbaşı, by lent ve veysel ustam teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Sayın binbaşı hocam dört tane sıfırı denedik olmadı. By lent ve veysel ustam verdiğiniz bilgilere konuyu açmadan ulaşmıştım. Aklıma bu siteye üye olup dediğiniz şahısın şifre vermesi denemek aklıma geldi. Çok teşekkür ederim bilgileriniz için.
Bu araba benim değil bir arkadaşımındı. Gelişmelerden sizi haberdar ederim. Çok teşekkür ederim tekrar.
 
selamlar
teyp kod bulucu proğramlar var 4-5 ay önce clio arakadaşın aracı için gerekmişti araştırıp bir proğramdan çözmüştüm.
hatırladığım
teyp üzerindeki etikette kod numarası var bu kodu proğrama girince şifreyi veriyor.
eğer etiketin olduğu bölümün fotoğrafını çekerseniz bende hangi numaraların olduğunu deneyerek bulabilirim
 
aracin kullanma kilavuzu gibi bir ajandasi varmi? yeni alindiginda torpito icinde olur. onu bulun kod onun icindedir


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
selamlar
teyp kod bulucu proğramlar var 4-5 ay önce clio arakadaşın aracı için gerekmişti araştırıp bir proğramdan çözmüştüm.
hatırladığım
teyp üzerindeki etikette kod numarası var bu kodu proğrama girince şifreyi veriyor.
eğer etiketin olduğu bölümün fotoğrafını çekerseniz bende hangi numaraların olduğunu deneyerek bulabilirim
Araç arkadaşın. Eğer teybi sökerse bu kodu söylerim bize yardımcı olursunuz. Her şey için teşekkür ederim.
 
Servise sorabilirsiniz.Şase numarasından buluyorlar.Ayrıca her girdiğiniz yanlış kodda tekrar giriş süresini uzatır.Saatlerca beklersiniz.En güzeli ya servise sorun,yada programı internetten bulun.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,532
Kullanıcılar
449,907
Son üye
ayse.krcsarge

Yeni konular

Geri
Üst