2 Faz Arası Kısa Devre!

Katılım
16 Şub 2010
Mesajlar
382
Puanları
1
Yaş
31
arkadaşlar bi arkadaşın sorun vardı panodaki sigortanın teki durmadan atıyordu.sigortayı değiştirdim sorun düzeldi.yanlız işi yaprken hiç yapmıyacağım bir hatayı yaptım.kapağı kapatırken kablolara dikkat etmedim ve 2 fazı vidayı sıkarken kısa devre ettim ve 1-2 küçük patlama oldu, hemen tmşden devreyi açtım zarar gören kıabloları değiştirdim devreyi kapadım.ancak devreyi kapamadan öncde bi ölçüm yapayım dedim belkide yanlış ölçüm yaptım.enerji yokken 2 kısa devre olan 2 faz araası buzeerle kademede kısa devre gözüküyor.ancak enerji verdiğimde hiç birşey olmadı.ve şöyle birşey daha var binanın aydınlatma ve asansör sayacına benm hattan paralel çekilmiş yani asansör 2 faza kalsa çalışmazdı.bu kısa devreyle iilgili ne diyebilirsiniz?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
pano içindeki diğer tüketicilerin sigortası kapatıp ölçmen sana daha istikrarlı karar vermeni sağlayacaktır.
Ötme nedeni buzzerin diğer tüketicilerrr
 
sinyal lambası yok panoda.apartman panosu bu.zaten 2 faz arası kısa devre olsa patlama olurdu.asansör çalışmazdı yada çoktan bir yer uçardı.
 
Yük üzerinden dönüş görmüşsünüzdür buzzerla gayet normal bir durum.
 
genel olarak avometrelerin buzurları 100 ohm a kadar öter, gördüğün kısa devre olmayabilir.
 
Kısa devre olarak algıladığın bızzz sesi fazlara bağlı olan yüklerin ( motor,trafo v.b.) ohm değerleridir.Herşey yolunda dostum...
 
teşekkür ederim arkadaşlar.sorun yok baktım.yanlız mütehitinmi yoksa adi elektrikçinin suçmu bilmem ama kablolar gördüğüm en dandik kablolar, sigortaların markasını bile duymadım "ŞEMS" :D ve en büyük adilikleri ise evlere kaçar akım koymamış olmaları ve üşenipte bara üzerinden kablo çekmektense bi evin hattından 4 lük kablo üzerinden hem apartman asansör vs yi beslemişler hemde evi beslemişler.adiliğin bu kadarı olmaz!
 
şemsi sigorta :) çinden 1 liraya alınıp burda marka vurulan bir sigorta mütahitler çok sever bu markayı
 
:). 2 tl daha fazla verip kaliteli sigorta almıyolar.bunlar gibiler yüzünden panolardan çıkan yangınlar diye haber alıyoruz hep
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,150
Mesajlar
915,482
Kullanıcılar
449,894
Son üye
Mehmet Denizz

Yeni konular

Geri
Üst